Seniorien päivätoimintaa jouduttu leikkaamaan Espoossa – kaikki eivät mahdu supistettuihin ryhmiin

Osa palvelukeskuksista toimii elä ja asu -seniorikeskusten yhteydessä. Näin on esimerkiksi Leppävaarassa. Arkisto / Johanna Erjonsalo
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoo

Espoon kaupunki on tiukentanut senioreiden päivätoimintaan pääsyn kriteerejä, koska päivätoiminnan ryhmäkokoja on jouduttu pienentämään koronaepidemian vuoksi.

Päivätoimintaa on nyt kohdennettu ensisijaisesti omaishoidon tuen asiakkaille, muistisairaille ja niille, joilla päivätoiminta on kotona pärjäämisen näkökulmasta välttämätöntä, kertoo vanhusten palveluiden asiakasohjauksen päällikkö Sirpa Immonen.

– Päivätoiminnan ulkopuolelle jäävien asiakkaiden kontaktointia jatketaan kevään tapaan.

Keväällä Espoo sulki palvelukeskuksensa ja keskeytti myös koko päivätoiminnan muutamaksi kuukaudeksi.

Osa palvelukeskuksista avattiin kuitenkin loppukesästä lähinnä juuri päivätoiminnalle ja kuntosalikävijöille. Päivätoimintaan haetaan kaupungin seniorineuvonta Nestorin palvelutarpeen arvioinnin kautta.

Lokakuussa kaupunki kertoi sulkevansa palvelukeskukset, mutta jatkavansa päivätoimintaa.

Tapiolan palvelukeskuksen kampaamo- ja jalkahoitopalvelut jatkuvat kuitenkin edelleen ajanvarauksella.

Lue myös:

Korona sulki jälleen palvelukeskukset Espoossa, tilalle etätoimintaa – "On huoli, miten saavutamme eniten apua tarvitsevat"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut