Finnoon asemalle asennetaan Suomen pisimmät liukuportaat

Länsimetro: Metroaseman liukuportaiden nostokorkeus on noin 34 metriä ja runkojen pituus noin 78 metriä.

Finnoon tulevalle metroasemalle asennetaan parhaillaan Suomen pisimpiä liukuportaita. Liukuportaiden asentaminen alkoi lokakuun puolivälissä ja asennustyöt päättyvät tammikuussa, kertoo metroasemaa rakennuttavan Länsimetro Oy:n viestintäjohtaja Satu Linkola.

Liukuportaat tulevat Finnoon metroaseman Meritien sisäänkäynnille. Niiden nostokorkeus on noin 34,5 metriä ja runkojen pituus noin 78 metriä.

Vielä tällä hetkellä Suomen pisimmät liukuportaat löytyvät Koivusaaren metroasemalta. Runko huomioiden niiden koko pituus on noin 76 metriä.

Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuuden liukuportaat toimittaa Kone Hissit Oy.

Linkola kertoo, että Finnoon lisäksi liukuportaita asennetaan parhaillaan myös Espoonlahden metroasemalle.

– Muilla kolmella metroasemalla liukuportaat on jo asennettu, Linkola kertoo viitaten Kaitaan, Soukan ja Kivenlahden metroasemiin.

Koronatilanteen takia Finnoon liukuportaat saapuivat Suomeen poikkeuksellista reittiä.

– Yleensä ne tulevat laivalla tänne Suomeen, mutta koronarajoitusten vuoksi Finnoon liukuportaat on tuotu Kiinasta junalla Venäjän halki, Linkola kertoo.

Finnoon metroaseman rakennustyöt valmistuvat, kun länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuus luovutetaan metron liikennöinnistä vastaavalle HKL:lle näillä näkymin vuoden 2023 aikana.

Metrojatkeen kiskojen rakentaminen on Linkolan mukaan edennyt jo Finnoota pidemmälle.

– Kiskoasennukset ovat jo ohittaneet Finnoon. Päällysrakenneurakka, jossa asennetaan raidesepelit, kaapelikourut, pölkyt, ratakiskot ja virtakiskot etenee kohti länttä ja Kivenlahtea. Se urakka etenee nyt Soukan kohdalla ja lisäksi Sammalvuoren varikon kohdalla tehdään kiskoasennuksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut