Läntistä Tarvonsiltaa juhlitaan tänään – nähtävissä vanhoja valokuvia sillan vaiheista

Vanha silta on jo purettu. Uuden sillan myötä liikkujilla on enemmän tilaa eikä tätä mutkaa enää ole. Arkisto/Sirpa Repo

Uusi läntinen Tarvonsilta otettiin käyttöön muutama viikko sitten. Vanha silta on jo purettu, kun aiempaa leveämpi silta valmistui Tarvaspään ja Munkkiniemen väliselle kävely- ja pyöräliikenteelle.

Tänään maanantaina 9. marraskuuta siltaa juhlistetaan pienimuotoisella pop-up-tapahtumalla kello 15–17. Tuolloin pääsee katsomaan vanhoja kuvia sillan eri vaiheista. Jaossa on myös heijastimia ja suklaata.

Lisäksi Helsingin Polkupyöräilijät jakavat Pyöräilijän liikennesäännöt -oppaita ja 50 ensimmäistä pyörällä saapuvaa saa #valovuosi2020 -pyörän etuvalon.

Gallen-Kallela museo juhlistaa uutta siltaa tarjoamalla ilmaisen sisäänpääsyn museoon tänään kello 14–18.

Touko-syyskuussa siltaa käyttää arkisin keskimäärin 1 500 pyöräilijää vuorokaudessa. Sen päälle tulevat muut kulkijat lenkkeilijöistä koiranulkoiluttajiin.

Betoninen laattasilta on kokonaispituudeltaan 144 metriä ja leveydeltään kuusi metriä.

Valaistu silta osa suosittua pyöräilybaanaksi kehitettävää työmatkareittiä Leppävaaran ja Munkkiniemen välillä.

Sillan kunniaksi kuvattu juhlavideo kertoo perinteikkään ylityspaikan vaihderikkaasta historiasta ja uuden sillan suunnittelusta ja rakentamisesta. Video julkaistaan keskiviikkona 11. marraskuuta Espoon kaupungin nettisivuilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut