Espoon koronatilanteessa ei merkkejä paremmasta – viikon aikana 238 uutta tapausta

Espoon koronatilanne ei toistaiseksi osoita paranemisen merkkejä.

Espoossa oli maanantaihin mennessä todettu kaikkiaan 2 149 laboratoriovarmistettua koronatapausta, mikä oli 238 tapausta enemmän kuin viikko sitten maanantaina. Sitä edeltäneen viikon aikana tapauksia tuli 214 lisää ja sitä edeltäneellä viikon ajanjaksolla puolestaan 135 lisää.

– Viimeisen kolmen viikon aikana tilanne on mennyt huolestuttavampaan suuntaan, luonnehtii Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

Koronan ilmaantuvuus oli maanantaina Metson mukaan 156 tapausta 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana, eli myös ilmaantuvuusluku on Espoossa kasvanut aiemmasta.

– Sehän on aika korkea. Huoli on sama kuin viime viikollakin. Meidän pitäisi kaikkien olla huolellisempia turva-asioiden suhteen, Metso sanoo.

Espoon kaupungin valmiusryhmän maanantaille päivätyn tilannekuvaraportin mukaan koronapuhelimen soittoihin vastataan samana päivänä ja myös näytteenottoon pääsee samana päivänä. Jäljityksen puolella on raportin mukaan viiveitä ja 300 altistunutta oli tavoittamatta puhelimitse.

Viime viikon keskiviikolle päivätyssä tilannekuvaraportissaan valmiusryhmä suositteli jättämään pikkujoulut ja muut loppuvuoden juhlat tällä kertaa väliin tai viettämään niitä virtuaalisesti.

– Suositus on tarkoitettu kaikille kaupungin asukkaille ja myös kaupungin omalle henkilökunnalle. Emme voi kieltää kenenkään tekemisiä vapaa-ajalla, mutta se olisi vastuullista toimintaa tässä tilanteessa, Metso sanoo.

Lue lisää:

Espoon koronatilanne pahenemassa, viikko toi 214 uutta tartuntaa – "Nyt tarvitaan erityistä varovaisuutta"

Mennyt viikko toi Espooseen 135 koronatapausta lisää – tartuntojen jäljitykseen tulossa lisää väkeä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut