Asukkaat saavat haluamansa kieltomerkin Porkkalanniemen kärkeen – ulkoilualueiden lisääntynyt suosio tuo pihoille vieraita ajoneuvoja kääntymään

Kirkkonummen kunta on antanut luvan yksityiselle tiehoitokunnalle sijoittaa ajokieltomerkki sillalle, joka johtaa saarelle aivan Porkkalanniemen kärjessä.

Tiehoitokunta on anonut kieltomerkkiä, koska ulkoilualueen käyttäjät ajautuvat usein yksityisiin pihoihin. Saarella ei ole kääntöpaikkaa.

Monesti ajokieltomerkeille ei anneta lupaa yksityisteillä, jotka saavat kunnalta avustusta kuten Tullandintien tapauksessa.

Kunnan päätöksessä perustellaan kieltomerkkiä sillä, että liikenne sillan yli aiheuttaa asukkaille kohtuutonta haittaa sekä lisää tien ja sillan ylläpitokuluja.

Myös ely-keskus on todennut, että uudet liikennemerkit eivät estä jokamiehenoikeuden nojalla liikkumista ja ulkoilualueen käyttöä.

Ajokieltomerkkiin saa laittaa tekstit ”Moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty” ja ”Tonteille ajo sallittu”.

Ulkoilualueilla on ollut korona-aikana erityisen vilkasta. Liikenteestä ja erityisesti pysäköinnistä on ollut ongelmia muun muassa Nuuksiossa, Sipoonkorvessa ja Meikossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut