Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Black Friday ja joulu saivat kilpailijan – Posti vauhdittaa verkkokauppaa digitalisoimalla palvelujaan: "Kuluttajien toive"

Tänään keskiviikkona 11.11. vietetään maailman suurinta ostopäivää, joka on Singles’ Day. Suomessa sen suosio on vielä suhteellisen vähäinen, mutta kovassa kasvussa.

Sinkkujen päivä sai tarinan mukaan alkunsa Kiinassa, Nanjingin yliopistossa vuonna 1993, kun opiskelijat valitsivat neljän ykkösen päivämäärän juhlistamaan sinkkuelämää.

Perässä seurasivat yliopistot ympäri maailman, ja niiden vanavedessä nuorista kuluttajista kiinnostuneet kaupalliset tahot.

Suomessa Posti tiedottaa sinkkupäivän kunniaksi tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaisten kiinnostus ostopäivään on kasvanut viime vuodesta, vaikkakin reilu kolmannes verkko-ostajista tekee ostoksia Black Fridayn sekä joulun aikana.

Postille lisääntyvä verkkokauppa tietää tänä päivänä sitä, että EU-alueen ulkopuolelta Suomeen tulee vuosittain miljoonia tavarakirjeitä.

Posti ilmoittaakin päivittävänsä vauhdilla lähetysten saapumisilmoituksia digitaalisiksi.

– Noin 40 prosenttia EU-alueen ulkopuolelta tulevista seurattavista tavarakirjeistä on jo siirretty digitaalisiksi. Saapumisilmoituksen digitalisoinnin kannalta on tärkeää, että Postilla on lähetyksen vastaanottajan ajan tasalla olevat sähköiset yhteystiedot tiedossa, Posti tiedottaa.

Postin tavoite on luopua kokonaan manuaalisista ja paperisista saapumisilmoituksista.

– Vastaamme uudistuksella kuluttajien toiveisiin.