Viherlaaksolaiset ovat menettämässä kirjaston – vuoden alusta lainattaisiin kirjastoautosta

Viherlaakson huonokuntoinen kirjastorakennus on päätetty purkaa, ja

kirjaston toiminta uhkaa loppua vuodenvaihteeseen. Kulttuurilautakunta käsittelee Viherlaakson kirjastopalveluiden lopettamista kokouksessaan ensi viikon tiistaina.

Esityksen mukaan Viherlaaksossa ei enää jatkossa olisi kirjastoa, koska korvaavia tiloja ei ole löydetty.

Tilapalvelut on tutkinut kolmea korvaavaa tilaa lähikirjastoksi. Selvityksessä on ollut niin sanotun vanhan apteekin tila nykyisen kirjaston läheisyydessä sekä siirtokelpoisen rakennuksen hankkiminen joko Viherkallion alakoulun pihalle tai Alepan takana olevalla tontille.

Uusien vaihtoehtojen katsotaan kuitenkin nostavan kirjaston tilakustannuksia liikaa. Edullisimmankin vaihtoehdon lasketaan lähes kaksinkertaistavan nykykustannukset.

Viherlaakson kirjastorakennus on valmistunut vuonna 1970 eikä siihen ole tehty merkittäviä peruskorjauksia. Kirjaston sisäilmaongelmista on raportoitu ja niitä on tutkittu vuonna 2018.

Rakennuksen purkamisen on määrä alkaa helmikuun alussa 2021.

Viherlaaksolaisten kirjastopalvelut esitetään hoidettavan ensi vuoden alusta kirjastoautoa käyttäen. Pysäkkien paikkoja ja mahdollisuuksia tavallista pidempiin pysäkkiaikoihin ryhdytään tutkimaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut