Walkers tuo Saunalahteen nuorten pop up -kahvilan – tavoitteena rauhoittaa menoa ja puuttua riskikäyttäytymiseen

Aseman Lapset ry:n Walkers-bussitoiminta on tehnyt pysäkin Saunalahteen. Toimintaa on koulu- ja kirjastorakennuksessa kahdeksan viikon ajan kahtena iltana viikossa.

– Ohjausryhmämme määrittää missä toimimme. Me menemme sinne missä meitä tarvitaan. Edellisen kerran olimme Espoossa keväällä 2019. Silloin bussimme vieraili Leppävaarassa ja Espoon keskuksessa, Walkers-bussin toimintavastaava Mika Rouvinen kertoo.

Saunalahdessa toiminnalla pureudutaan erityisesti nuorten ajanvieton rauhoittamiseen S-Marketin ja Saunalahden koulun ympäristössä ja alakouluikäisten kotiintuloaikoihin.

Alueella on ollut jonkin verran huolta myös nuorten päihteidenkäytöstä, johon nyt tartutaan yhteistyöllä alueen nuorisotyön kanssa. Toiminnan perusidea on tarjota turvallisia kohtaamisia nuorten ja aikuisten välille sekä puuttua nuorten riskikäyttäytymiseen.

Walkers-bussi ei kuitenkaan ole käytössä, koska siellä on vaikea pitää etäisyyksiä. Sinne voisi ottaa kerrallaan korkeintaan kuusi nuorta. Nuorisokahvilaa toteutetaan sen vuoksi eri tavalla.

– Kahvilamme toteutuu sisällä. Se on nuorille avoinna tiistaisin kello 17–21 ja lauantaisin kello 17–22. Lisäksi kerran viikossa alueelle jalkaudutaan, Rouvinen kertaa.

Walkersin pop up -kahvila on Saunalahdessa avoinna viimeisen kerran lauantaina 12. joulukuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut