Kaikki vierailijat eivät noudata koronan vuoksi annettuja ohjeita – Espoo muistuttaa hoivakotien ja sairaalan vierailukäytännöistä

Espoo toivoo ryhtiliikettä hoivakodeissa ja Espoon sairaalassa käyviltä vierailijoilta.

Hoivakodeista ja Espoon sairaalasta on kaupungin mukaan kantautunut tietoja, että osa vierailulle saapuvista omaisista ja läheisistä ei aina noudata koronatartuntojen ehkäisemiseksi annettuja ohjeita.

– Vastuullamme on varmistaa, että omaisten ja läheisten vierailut ovat myös turvallisia asukkaille, Espoon pitkäaikaishoitopäällikkö Elina Kylmänen sanoo Espoon kaupungin tiedotteessa.

Turvaohjeet ja varotoimet tarkoittavat muun muassa sitä, että vierailuista sovitaan ennakkoon ja vierailulle pääsee rajallinen määrä ihmisiä kerrallaan. Näin varmistetaan kaupungin mukaan se, että hoivakotiin tai sairaalaan ei keräänny samanaikaisesti suurta joukkoa vierailijoita ja että turvavälit on mahdollista pitää myös hoivakotien asukkaiden asunnoissa ja sairaalan potilashuoneessa.

Vierailun alussa ja lopussa henkilökunta ohjaa vierailijat pesemään kädet ja käyttämään käsidesiä.

Kaupunki suosittaa vierailijoita käyttämään kasvomaskia sekä matkalla vierailulle että sen aikana. Vierailijat saavat kaupungin mukaan kasvomaskin tulleessaan vierailulle. Maskia on käytettävä koko vierailun ajan – myös silloin, kun vierailija on kaksin hoivakodissa asukkaan asunnossa tai sairaalan potilashuoneessa.

Oireisena vierailulle ei pidä mennä, vaan silloin on syytä jäädä kotiin ja vaihtaa kuulumisia esimerkiksi puhelimessa.

Espoon kaupungin ohjeet vierailulle

1. Käytä maskia. Maskisuositus koskee kaikkia 15 vuotta täyttäneitä myös vierailtaessa hoivakotiasukkaiden asunnoissa tai sairaalan potilashuoneissa.

2. Pidä turvaväli. Muista 1–2 metrin etäisyyden pitäminen muihin. Vierailut tapahtuvat asukkaiden tai potilaiden huoneissa. Yleisissä tiloissa oleskelua tulee välttää.

3. Kädet pestään vierailun alussa ja lopussa vedellä ja saippualla ja käytetään käsidesiä.

4. Jos sinulla on vähänkään oireita, jää kotiin. Kysy kuulumiset ja välitä terveiset puhelimessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut