Suomen kansalaisuutta hakevien listan kärkisija vaihtui toiseen maahan – Venäjä jäi kakkoseksi

Irakilaisten jättämät kansalaisuushakemukset olivat selvässä kasvussa jo viime vuonna. Jussi Vehkasalo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Irakin kansalaiset ovat jättäneet tänä vuonna eniten kansalaisuushakemuksia Suomessa. Vuosien ajan suurin Suomen kansalaisuutta hakenut ryhmä on ollut Venäjän kansalaiset, tiedottaa Maahanmuuttovirasto eli Migri. Suomen kansalaisuutta hakevat nyt vuonna 2015 syksyllä Suomeen saapuneet, kansainvälistä suojelua saaneet turvapaikanhakijat. Kansainvälistä suojelua saaneen täytyy asua Suomessa neljä vuotta ennen kuin hän voi saada Suomen kansalaisuuden.

Irakilaisten jättämät kansalaisuushakemukset olivat selvässä kasvussa jo viime vuonna. Tänä vuonna Irakin kansalaiset ovat ohittaneet venäläiset Suomen kansalaisuushakemustilaston kärjessä.

– Venäjän kansalaiset ovat olleet kansalaisuushakemustilaston kärjessä käytännössä aina. Irakin kansalaisten nousu tilastokärkeen on siis suorastaan historiallinen, kertoo Maahanmuuttoviraston vastuualueen johtaja Ulla Vainikka tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan irakilaiset ovat jättäneet 1 473 kansalaisuushakemusta tammi–lokakuussa. Viime vuonna Suomen kansalaisuutta haki 1 588 Irakin kansalaista, kun taas vuonna 2018 irakilaiset jättivät 972 hakemusta. Suomen kansalaisuuden saaminen edellyttää lisäksi vähintään tyydyttävää suomen tai ruotsin kielen taitoa, nuhteettomuutta ja luotettavasti todistettua henkilöllisyyttä. Kansalaisuutta hakevan täytyy myös todistaa, mistä hän saa toimeentulonsa ja huolehtia maksuvelvollisuuksistaan, kuten veroista.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut