Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Monet baarit jatkavat aukioloaan nyt yökahviloina, joissa "ihmiset juovat limua ympäripäissään"

Moni helsinkiläisbaari on tarttunut hallituksen tarjoamaan mahdollisuuteen avata ovensa vain tunnin kiinniolon jälkeen. Vaikka alkoholia ei tarjoilla, juhlat jatkuvat aamuun saakka. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Lehti kertoo, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on saanut poliisilta tietoja, että ainakin osassa yökahviloita asiakkaat ovat olleet tuhdisti päihtyneitä eivätkä he ole piitanneet turvaväleistä.

Halvasta oluesta tunnettu pubiketju avasi Triplassa – naapuriravintola iski "astetta kovemman tarjouksen"

Hallitus höllensi rajoituksia: Ravintolat saavat ensi viikolla avata ovensa jo tuntia sulkemisajan jälkeen, huoltoasemien ja laivojen ravintoloille vapautus

Avin alkoholihallintoyksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen kertoo HS:lle, että sai saanut viikonloppuna poliisilta ilmoituksia useista helsinkiläisistä baareista, joissa ihmiset vaikuttivat olevan erittäin humalassa siitä huolimatta, että ravintolat noudattivat ohjeistuksia eivätkä myyneet alkoholia.

– Anna K -karaokebaarissa ihmiset olivat paikalla käyneen poliisin mukaan umpipäissään, limua juoden. Turvavälejä ei noudatettu ja paikka oli täynnä, Lehikoinen sanoo HS:ssa.

Vuoden suosituin juhlakausi on käsillä – Husin infektiolääkäri kehottaa pikkujouluja pohtivia porukoita miettimään tätä seikkaa

Lehikoinen sanoo haastattelussa yllättyneensä siitä, että tällaisia ilmoituksia tulee.

– Eihän tämä ole se, mitä lainsäätäjä tarkoitti. Jokin tässä ei täsmää, ja vaikea sanoa, mikä se on.

Lehikoisen mukaan poliisilta on tullut samanlaista viestiä myös ainakin El Patronissa ja Alcatrazissa.

Hallitus höllensi ravintoloiden koronarajoituksia marraskuun alusta lähtien.

Uudellamaalla ravitsemisliikkeet saavat avata ovensa jo tuntia sen jälkeen kun ne on suljettu. Anniskeluravintolat saavat olla avoinna kello 24–23 ja muut ravitsemusliikkeet kello 1–24. Tämä tarkoittaa, että asiakkaiden on lähdettävä baareista kello 23 mennessä, mutta heidät voi ottaa takaisin sisään kello 24.

Alkoholia ravintoloissa saa tarjoilla kello 7–22.

Olvin uusi trendiolut kiertää alkoholilain rajoituksen – tätä saat ostaa vaikka baari-illan jatkoille

Korona perui pikkujoulut – Ravintolapomo: "Se näkyy sillä tavalla, että niitä ei ole"

Avi: Ravintolarajoitukset ovat olleet kovia, mutta ne ovat purreet

Joka toinen käännytettiin ravintolan ovelta pois Helsingissä – keskustan "salakapakka" kertoo, mikä tilanne on erityisen paha

Infektiolääkäriltä synkkä arvio koronan kestosta – Näin pitkään varotoimia ainakin on pakko jatkaa

Ravintolaan voi ja kannattaa nyt mennä – vastuullisia valintoja voi tehdä useilla kriteereillä

Muutama alue pääkaupunkiseudulla korostuu koronatartuntakartalla – Husin johtajaylilääkäri kertoo yllättävästä koronaoireesta