Keinujen poisto talveksi herätti keskustelua Vantaalla, Espoossa keinut pysyvät: "Täytyy keinua rauhallisemmin"

Espoon leikkipuistoissa voi keinua talvellakin, sillä kaupunki ei poista keinuja puistoista talven ajaksi.

– Tosin omalla vastuulla. Jos maa on jäässä, niin siinä voi sattua vahinko millä vain välineellä, muistuttaa vihertyöpäällikkö Merja Myyry Espoon kaupungilta ja viittaa esimerkiksi kiipeilytelineeseen.

Länsiväylän sisarlehti Vantaan Sanomat kertoi aiemmin marraskuussa, että Vantaan kaupunki poistaa hoitamistaan leikkipuistoista keinut talvikaudeksi lasten turvallisuuden vuoksi. Pelkona ovat lasten putoamiset kovalle alustalle tai kiinni jäämiset.

– Jos turva-alustat jäätyvät, siis jos on vaikka turvasoraa ja se jäätyy kovaksi, niin onhan siinä vaaransa, Myyry kommentoi.

Vantaalla keinujen poistaminen herätti keskustelua. Asiaa ovat ihmetelleet muun muassa kaupunginvaltuutetut vihreistä ja kokoomuksesta.

Keinujen poistamisesta on vihertyöpäällikkö Myyryn mukaan keskusteltu Espoossakin. Keinut ovat kuitenkin saaneet olla talvet paikoillaan puistoissa jo useita vuosia.

– Joissakin päiväkodeissa varmaan saattaa olla, että kiinteistönhoitaja poistaa keinut esimerkiksi päiväkodin henkilökunnan pyynnöstä, Myyry sanoo.

Leikkipuistot ovat Myyryn mukaan Espoossa muutoinkin talvikunnossapidon ulkopuolella. Kävijöiden on siis joka tapauksessa syytä olla varovaisia esimerkiksi liukkauden varalta.

– Keinuissa täytyy sitten keinua sen mukaisesti rauhallisemmin, Myyry sanoo.

Hänen tiedossaan ei ole tapauksia, joissa joku olisi satuttanut itsensä pahasti leikkipuistossa talviaikana keinuessaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut