Puolarmaarin tekojäällä sallitaankin mailat – Jääpuutarha ainoa mailaton tekojää

Liikuntapaikkamestari Marko Priitsku toivoo, että luistelijat ja kiekkoilijat mahtuvat sovussa Säterinniityn tekojäälle. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoon liikuntapalveluissa linjattiin maanantaina muutos Puolarmaarin tekojään käyttöön. Uusi tekojää saatiin käyttöön viime lauantaina.

Alunperin mailojen tuonti jäälle ei ollut sallittua.

– Jos Puolarmaari olisi ollut mailaton jää, ei se olisi ollut tasavertaista. Pienet tytöt ja pojat haluavat tulla luistelemaan mailojen kanssa. He eivät olisi päässeet mailoineen mihinkään, liikuntapalvelupäällikkö Markku Sistonen perustelee linjausta.

Hän uumoilee, että pitkiin aikoihin kaikkia tekojäitä ei pystytä jäädyttämään lämpimien säiden vuoksi. Tekojäistä Jääpuutarha jää nyt ainoaksi, jossa mailan käyttö on kiellettyä.

Sistosen mukaan Puolarmaarin tekojää on kahden kaukalon kokoinen alue. Hän sanoo sitä niin isoksi, että sinne mahtuvat hyvin sekä mailattomat että mailalliset luistelijat.

Kaukaloa siellä ei ole, joka selkeästi erottaisi alueet.

– Sinne tulee opasteet ja nuolet sekä ehkä jotain muuta, jolla alue erotellaan. Yleensä pyrimme ohjaamaan kaukaloon mailalliset luistelijat ja viereiselle alueelle mailattomat.

Tällä hetkellä Espoossa pääsee ulos jäälle Puolarmaarin lisäksi kahdessa paikassa. Leppävaaran Säterinniityn tekojäällä on erikseen mailallinen ja mailaton alue. Jääpuutarhassa mailat ovat koko alueella kiellettyjä.

– Kun Laaksolahden tekojää saadaan avattua, sinne tulee kellonajat, joiden mukaan luistellaan mailojen kanssa tai niitä ilman. Alue on sen verran pieni, että jako on tehtävä tällä tavalla, Sistonen selvittää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut