Kameleontin alle jäävä jalkapallokenttä Monikonaukealle – alueella varaus toisellekin kentälle

Kameleontin alle jäisi muun muassa tämä Leppävaaran stadionin kupeessa oleva jalkapallon tekonurmikenttä. Arkisto/ Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Leppävaaran urheilupuistoon rakennettava urheilun suurhalli Kameleontti jättää alleen yhden jalkapallon tekonurmikentän. Korvaavalle kentälle on löydetty paikka Monikonaukealta, joka on stadionin länsipuolella.

Monikonaukean puistosuunnitelmassa on mukana kaksi jalkapallokenttää aukealle stadionilta Karakallion suuntaan.

Toinen kenttä, joka lisäisi kenttien määrää urheilupuistossa, on merkitty suunnitelmaan varauksena kauemmaksi stadionista. Sillä vastattaisiin jalkapallon kasvavaan harrastajamäärään.

Teknisen lautakunnan hyväksymässä puistosuunnitelmassa kentät ovat pohjois-eteläsuuntaisesti. Niiden väliin tulee siirrettävä aita. Se mahdollistaa myös kriketin pelaamisen.

Jalkapallokenttä päällystetään ekologisella tekonurmella ja aidataan.

Kenttä tai kentät tulevat Leppävaaran urheilukeskuksen asemakaavassa olevalle uudelle urheilu- ja virkistyspalvelujen alueelle, jolla on erityisiä maisema- ja kulttuurihistoriallisia arvoja. Siellä maisema on säilytettävä avoimena.

Monikonaukean rakentaminen on vuoden 2022 työohjelmissa. Liikuntapalvelut on esittänyt, että jalkapallokenttä rakennettaisiin jo ensi vuonna, mikäli toteutukselle saadaan erillinen määräraha. Tavoitteena on, että uusi kenttä olisi käytössä ennen kuin urheilupuistoon rakennettava urheiluhalli rakentuu nykyisen tekonurmikentän kohdalle.

Aiemmin syksyllä Kameleontin projektipäällikkö Patrik Gustafsson kertoi tavoitteena olevan, että hallin rakentaminen päästäisiin aloittamaan ensi kevään aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut