Teatteri Röntgensali esittää Kari Hotakaista

Uusia luovia ratkaisuja käyttöön ottamalla Teatteri Röntgensali on pystynyt luovimaan koronatilanteessa ja valmistamaan uuden näytelmän. Tällä kertaa Teatteri Röntgensali tuo näyttämölle Kari Hotakaisen romaaniin pohjautuvan Sydänkohtauksia – eli näin tehtiin Kummisetä -näytelmän. Dramatisointi on Sirkku Peltolan.

– Keväällä harjoiteltiin tekstiä ensin etäyhteyden avulla. Sitten kun säät sallivat, aloimme harjoitella ulkona ja kesätauon jälkeenkin jatkettiin ulkona, Teatteri Röntgensali ry:n puheenjohtaja Marjanne Lönnroth kertoo.

Lönnrothin mukaan etäyhteys osoittautui hyväksi ratkaisuksi senkin vuoksi, että matkoihin ei tarvinnut käyttää aikaa.

Näytelmää on tehty terveys ja turvallisuus edellä, ja siksi työryhmässä on vain yhdeksän ihmistä.

Pääroolien esittäjät ovat Ari Murto ja Marjanne Lönnroth. He näyttelevät yhden rooliin, mutta muilla näyttelijöillä on useita rooleja. Myös näytelmän ohjaaja Eero Enqvist nähdään näyttämöllä muun muassa hampparina.

Näytelmä on mustan huumorin sävyttämä komedia suomalaisesta perheestä. Raimo Kytöniemen (Ari Murto) perhe asuu Maunulan lähiössä ja eletään vuotta 1971. Naiset ovat pääosassa vain perheen arkielämän pyörittämisessä. Ilona Kytöniemi (Marjanne Lönnroth) päättää ottaa pääroolin mieheltään lupia kyselemättä.

Maunulan maisemiin tunkeutuvat myös Francis Coppola ja Marlon Brando, joiden elokuvahanketta avustaa Mikko Niskanen.

Ensi-ilta on Kannusalissa (Kannusillankatu 4) sunnuntaina 22. marraskuuta kello 18.

– Kannusalin uudistus on tosi onnistunut. Tekniikka on laadukasta ja ilmanvaihto toimii, Lönnroth kehuu.

Katsojia otetaan saliin 50, jotta turvavälit pystytään pitämään. Liput kannattaa varata www.rontgensali.fi -sivulta ja maksaa vasta näytökseen tullessa.

Muut Kannusalin alin esitykset ovat 26. ja 29. marraskuuta. Tammikuussa on kaksi esitystä Matinkylän Monitoimitalossa. Esitys kestää runsaat kaksi tuntia. Liput maksavat 15/13 euroa ja hintaan kuuluu kasvomaski. Kaikki näytökset ovat Kaikukortti-tapahtumia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut