Paavo Väyrynen harkitsee Helsingin pormestariehdokkuutta – "Saattaisin vauhdittaa Keskustan kannatuksen 4–5 valtuustopaikkaan"

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen (kesk.) saattaa lähteä ehdolle Helsingin pormestariksi. Väyrynen kirjoittaa aiheesta tänään julkaisemassaan blogikirjoituksessa. Väyrynen sanoo, että on valmis harkitsemaan kuntavaaliehdokkuuden lisäksi myös pormestariehdokkuutta.

– Uskon, että pormestariehdokkaana saattaisin vauhdittaa Keskustan kannatuksen 4–5 valtuustopaikkaan. Vuoden 2018 poikkeuksellisissa presidentinvaaleissa sain Helsingissä 12 614 ääntä. Yli kaksi kertaa enemmän kuin Keskustan ehdokas, Väyrynen kirjoittaa.

Hän kertoo alkaneensa harkita asiaa sen jälkeen, kun veteraanitoimittaja Unto Hämäläinen arveli Radio Suomen Aamun eilisessä haastattelussa, että hän olisi ehdolla Helsingin pormestarin vaalissa.

– Asiaa ajateltuani olen tullut siihen tulokseen, ettei Hämäläisen esittämä ajatus aivan hullu ole. Mahdollinen ehdokkuuteni oli esillä jo neljä vuotta sitten. Lisäksi olin mukana pormestarikeskusteluissa myös vuoden 2012 kuntavaalien yhteydessä.

Vuonna 2012 Väyrynen haki Keminmaan kunnanjohtajan paikkaa ja ehdotti tuolloin, että kunnassa siirryttäisiin pormestarimalliin. Hän perui hakemuksensa, kun selvisi, ettei riittävän suuresta kannatuksesta ollut takeita.

Väyrynen oli viime kuntavaaleissa 2017 ehdolla Helsingissä. Tuolloin keskusta ei hyväksynyt häntä listoilleen, joten hän perusti oman Terve Helsinki -listan, jonka kautta tulikin valituksi.

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut