Länsimetrolla synttärit – tällä kellonlyömällä ja näissä tunnelmissa hypättiin ensimmäiseen junaan kolme vuotta sitten

Väsyneitä, mutta onnellisia! Länsimetron kyytiin pisimpään odottaneet olivat Olarin lukiolaisia, jotka jonottivat Matinkylässä kaksitoista tuntia. Vantaalainen Juhani Lehtonen oli kuitenkin aamuviideltä jonon kärjessä. Arkisto/Päivi Tuovinen

Jari Pietiläinen

Juttu julkaistiin ensimmäisen kerran Länsiväylän verkkosivuilla 18.11.2017.

Enemmän kuin hartaasti odotettu länsimetro on aloittanut aamulla matkustajaliikenteen. Ensimmäinen metrojuna liukui komesti liikkeelle Matinkylän metroasemalta kohti Helsingin Vuosaarta tasan kello 5.09 – täysin aikataulun mukaan.

Innokkaimmat metrofanit olivat saapuneet Ison Omenan ulkopuolelle jo kellonympärys aiemmin. Ensimmäisenä paikalle ennätti joukko Olarin lukion kakkosvuoden opiskelijoita: he tulivat Matinkylään jo perjantaina iltaviiden aikaan.

– Koko yö olimme tässä pääoven luona teltassa. Olemme pelanneet Twisteriä, että on pysytty lämpimänä. Hyvin on aika kulunut, sillä tätä metroa kannatti kyllä odottaa, iloinen joukko totesi.

Pääsyä metroasemalle piti lauantaina kello 4.00 jälkeen odottaa kymmenien metrien jonossa. Jonon kärjessä oli Vantaan Kaivokselasta asti saapunut Juhani Lehtonen.

– Tulin tänne Vantaalta taksilla, sillä halusin ehdottomasti olla ensimmäisen metrojunan kyydissä. Tarkoitus on mennä koko reitti päähän saakka eli siis Vuosaareen, Lehtonen suunnitteli.

Lehtonen ja muut hartaat odottajat saivat täyttymyksensä kello 4.56, jolloin ensimmäiset matkustajat päästettiin astumaan metrolaiturille.

Ensimmäisessä junassa oli mukana myös Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä seurueineen.

– Ei kyllä tarvitse kysyä, miltä nyt tuntuu. Länsimetroa on odotettu niin monta vuotta, että on enemmän kuin upeaa, että tämä juna vihdoin lähtee liikkeelle, Mäkelä vakuutti silminnähden tyytyväisenä.

Hän paljasti myös osan lauantaipäivän suunnitelmistaan.

– Matinkylästä ajan metrolla Tapiolaan, jossa tapaan myöskin metrolla sinne tulleen Jan Vapaavuoren. Hänen kanssaan on sitten hyvä syy nauttia tästä länsimetrosta, Mäkelä hehkutti aamuviideltä.

Videoita asemilta

Länsimetro Oy ja Espoon kaupunkitapahtumat ovat tuottaneet kahdeksanosaisen DESIGN. TUNNE. METRO. -videosarjan. Youtubesta löytyvä sarja vie katsojan metromatkalle Lauttasaaresta Matinkylään.

Toimittaja Riku Rantala kertoo videoilla metron rakentamiseen liittyvistä asioista.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut