Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Kuusisto debytoi kapellimestarina Tapiola Sinfoniettassa

Viulistina maailmanmaineeseen noussut Pekka Kuusisto debytoi kapellimestarina Tapiola Sinfoniettassa 20. marraskuuta. Hän johtaa muun muassa Brett Deanin teoksen And once I played Ophelia, joka esitetään nyt ensi kertaa Suomessa. Solistina on koloratuurisopraano Danae Kontora.

Tapiola Sinfoniettan Vimma-konsertti on Kuusiston debyytti kapellimestarina. Aiemmin hän on tehnyt muutamia hybridikonsertteja, joissa hän on sekä johtanut, liidannut että soittanut viulusolistina.

Konsertissa kuultavan Anna Clynen Sound and Fury -teoksen lähtökohtana on elämän mielipuolisuutta heijasteleva Shakespearen tarina Machbethista. Kuusisto johti teoksen kantaesityksen Edinburghissa marraskuussa 2019.

Suomen ensiesityksen saavassa Brett Deanin teoksessa And Once I played Ophelia innoittajana on olut toinen Shakespearen näytelmä, Hamletin traaginen tarina.

Kahden 2000-luvulla sävelletyn teoksen jälkeen Kuusisto esittelee yleisölle 1800-luvulla eläneen ranskalaissäveltäjä Louise Farrencin, jonka Sinfonia nro 3 tarjoaa konsertille väkevän päätöksen.

Tietokirjailija Kimmo Korhonen esittelee konsertin Tapiolasalissa kello 18.15.

Konsertin jälkeen ilta jatkuu Tapiolasalissa, jossa Pekka Kuusisto tarttuu viuluun ja esittää Tapiola Sinfoniettan muusikoiden kanssa Felix Mendelssohnin Jousikvinteton nro 2 B-duuri op. 87.