Pekka Kuusisto debytoi kapellimestarina Tapiola Sinfoniettassa

Pekka Kuusisto debytoi perjantaina kapellimestarina Tapiola Sinfoniettan kanssa. Arkisto/Maarit Kytöharju

Viulistina maailmanmaineeseen noussut Pekka Kuusisto debytoi kapellimestarina Tapiola Sinfoniettassa 20. marraskuuta. Hän johtaa muun muassa Brett Deanin teoksen And once I played Ophelia, joka esitetään nyt ensi kertaa Suomessa. Solistina on koloratuurisopraano Danae Kontora.

Tapiola Sinfoniettan Vimma-konsertti on Kuusiston debyytti kapellimestarina. Aiemmin hän on tehnyt muutamia hybridikonsertteja, joissa hän on sekä johtanut, liidannut että soittanut viulusolistina.

Konsertissa kuultavan Anna Clynen Sound and Fury -teoksen lähtökohtana on elämän mielipuolisuutta heijasteleva Shakespearen tarina Machbethista. Kuusisto johti teoksen kantaesityksen Edinburghissa marraskuussa 2019.

Suomen ensiesityksen saavassa Brett Deanin teoksessa And Once I played Ophelia innoittajana on olut toinen Shakespearen näytelmä, Hamletin traaginen tarina.

Kahden 2000-luvulla sävelletyn teoksen jälkeen Kuusisto esittelee yleisölle 1800-luvulla eläneen ranskalaissäveltäjä Louise Farrencin, jonka Sinfonia nro 3 tarjoaa konsertille väkevän päätöksen.

Tietokirjailija Kimmo Korhonen esittelee konsertin Tapiolasalissa kello 18.15.

Konsertin jälkeen ilta jatkuu Tapiolasalissa, jossa Pekka Kuusisto tarttuu viuluun ja esittää Tapiola Sinfoniettan muusikoiden kanssa Felix Mendelssohnin Jousikvinteton nro 2 B-duuri op. 87.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut