Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnan juhlien televisiojuontaja: "Aiemmin valmistautumisen pääpaino on ollut juhlavieraiden opiskelussa" – mitä nyt sitten nähdään?

Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna uudella tavalla. Perinteisen juhlavastaanoton sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä, kerrotaan tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa.

– Itsenäisyyttä juhlitaan Presidentinlinnassa toisella tavalla kuin aikaisemmin. Poikkeuksellisissa oloissa voimme välittää tunnelmaa, jota kuvaisin sanoilla katsotaan Suomea silmiin, presidentti Niinistö sanoo tiedotteessa.

Juhlan yhteistyökumppanina on Yle, joka näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumat suorana 6. joulukuuta kello 19.30–22 Yle TV 1 -kanavalla. Myös katsojilla on mahdollisuus lähettää oma tervehdyksensä illan lähetykseen, jota juontavat Linnan juhlien konkariselostajat Jussi-Pekka Rantanen ja Ella Kanninen.

– Tämä vuosi on täysin poikkeuksellinen juhlien historiassa. Aiemmin valmistautumisen pääpaino on ollut juhlavieraiden opiskelussa, mutta nyt kun vieraita ei ole, rakennamme jotain, mitä ei ole koskaan ennen tehty, Rantanen kertoo Ylen tiedotteessa.

Illan aikana seurataan tunnelmia Presidentinlinnasta ja nähdään, miten itsenäisyyspäivää vietetään eri puolilla Suomea. Aluelähetysten aiheet käsittelevät muun muassa hyvinvointiyhteiskuntaa, työtä ja yrittäjyyttä, vapaaehtoistyötä sekä Suomen luontoa ja saamelaisuutta. Lisäksi kuullaan lasten ja nuorten sekä varusmiesten ajatuksia. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivänä kunnioitetaan veteraaneja ja lottia. Presidenttipari tapaa heitä itsenäisyyspäivän alla kahvihetken merkeissä sekä etäyhteyksin.

Presidentinlinnassa esiintyvät muun muassa Aarne Pelkonen, Diandra, Ylioppilaskunnan Laulajat, bändi, jota luotsaa Marzi Nyman, Kaartin soittokunta, kanteletaiteilija Ida Elina sekä näyttelijät Seela Sella ja Esko Salminen. Illan ensivalssin esittävät Suomen kansallisbaletin tanssijat.

Itsenäisyyspäivän juhla näkyy myös MTV:n ohjelmistossa, juhlapäivän pääohjelma Itsenäisyyspäivän juhlat nähdään MTV3-kanavalla 6. joulukuuta kello 19.30–22.

– Ohjelmaosioita on eri puolilta Suomea, sekä vähän myös maailmalta. Tästä on tulossa juhlava ja viihdyttävä kokonaisuus, luonnehtii MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen tiedotteessa.