Espoo ulkoisti ensimmäiset kotihoidon asiakkaat – satakunta asiakasta siirtymässä Mehiläiselle

Noin sataa Espoon kaupungin kotihoidon asiakasta siirretään parhaillaan Mehiläisen kotihoidon asiakkaaksi. Ulkoistaminen koskee Lippajärvellä ja Jupperissa asuvia.

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kotihoidon ulkoistuskokeilusta maaliskuussa 2019, ja kaupunki valitsi kumppanikseen Mehiläisen keväällä 2020. Ulkoistuksen aloitus viivästyi kuitenkin koronavirusepidemian vuoksi.

Ensimmäiset asiakkaat siirtyivät Mehiläiselle viime viikolla ja viimeiset asiakkaat maaliskuussa 2021.

Mehiläisen kotihoidon työntekijät käyvät tutustumassa uusiin asiakkaisiin yhdessä kaupungin työntekijöiden kanssa ennen muutosta.

Ulkoistuksella tavoitellaan kotihoidon parempaa laatua ja vaikuttavuutta. Tavoitteena on oppia toimintamalleista ja käytännöistä puolin ja toisin, Espoon kaupunki kertoo tiedotteessa.

Ulkoistuksen suunniteltu kesto on kaksi vuotta eikä muutos vaikuta asiakkaan saamiin kotihoidon palveluihin.

Lippajärven ja Jupperin alueella työskennelleet kaupungin kotihoidon työntekijät siirtyvät kaupungin kotihoidon muihin yksiköihin.

Espoon kotihoidossa on yhteensä lähes 2500 asiakasta.

Kotihoito tukee ikääntyneiden kotona asumista ja tarkoittaa kotikuntoutusta, kotipalvelua ja kotisairaanhoitoa sekä muita kotiin tuotavia tukipalveluja, esimerkiksi ateria-, turva- ja kuljetuspalvelua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut