Alaikäisten osuus koronatartunnan saaneista edelleen kasvussa Espoossa – viikon aikana kaikkiaan 214 uutta tartuntaa

Viimeisten neljän viikon aikana 30 prosenttia Espoon uusista koronatartunnoista on todettu alle 18-vuotiailla. Kuvituskuva. Arkisto/Katja Juurikko

Alaikäisten osuus Espoon uusista koronatapauksista on edelleen kasvussa. Viimeisten neljän viikon uusista koronatartunnoista 27 prosenttia on Espoossa todettu alle 18-vuotiailla.

Espoossa on todettu kaikkiaan 2 419 laboratoriovarmistettua koronatapausta.

Luvut käyvät ilmi Espoon kaupungin keskiviikkoisin julkaisemasta viikoittaisesta koronatilannekatsauksesta.

Uusia koronatapauksia on Espoossa todettu viikossa 214. Kahtena edellisenä viikkona uusia tartuntoja oli 228 ja 234.

Viikon aikana Espoossa todetuissa koronatartunnoissa hieman yli puolessa tartunnan lähde on jäänyt tuntemattomaksi.

Tunnistetuista tartunnan lähteistä yleisin on ollut perheenjäsen tai samassa taloudessa asuva. Heidän osuutensa tunnistetuista tartuntalähteistä oli 68 prosenttia. Muusta lähipiiristä tartunnan oli saanut 14 prosenttia. Työpaikalle tai oppilaitokseen tunnistettiin kumpaankin viisi prosenttia ja harrastukseen neljä prosenttia.

Viikko sitten alaikäisten osuus Espoon uusista koronatartunnoista oli viimeisiltä neljältä viikolta 24 prosenttia, ja osuus oli jo tuolloin kasvussa.

18–34-vuotiaiden osuus tartunnan saaneista on viimeisten neljän viikon aikana ollut 30 prosenttia. 35–54-vuotiaiden ja 55 vuotta täyttäneiden osuudet ovat pysyneet ennallaan ollen 32 ja 11 prosenttia.

Espoossa tapahtui viime viikolla syksyn ensimmäinen koronakuolema. Koronan aiemmin aiheuttamat 22 kuolemaa ovat keväältä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut