Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo lakkauttaa yhdeksän ryhmäperhepäiväkotiaan – tavoitteena luopua lähivuosina lähes kaikista

Espoo lakkauttaa yhdeksän ryhmäperhepäiväkotiaan ensi kesään mennessä.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti toiminnan lopettamisista kokouksessaan keskiviikkona.

Osa tiloista on huonokuntoisia tai kalliita ja osan tulee korvaamaan lähelle valmistuvat uudet päiväkodit tai päiväkotien laajennukset.

Kaupungin tavoitteena on luopua suurimmasta osasta ryhmäperhepäiväkotejaan vuoteen 2030 mennessä.

Järvenperän alueella sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Kulloonrinteen ja Mankkaalla sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Oktaavin toiminta päättyy 30. kesäkuuta 2021.

Leppävaaran alueella toimivien asuntopäiväkoti Kyyhkyn ja ryhmäperhepäiväkoti Lintupihan toiminta päättyy, kun Monikon päiväkoti valmistuu kesällä 2021.

Suvelassa sijaitsevien ryhmäperhepäiväkoti Suviniityn ja päiväkotiryhmä Suviradan toiminta päättyy, kun Suviniityn uusi päiväkoti valmistuu viereiseen kortteliin.

Ryhmäperhepäiväkoti Leppäkertun, Perkkaanmetsän ja Tammenterhon toiminta päättyy vuoden loppuun.

Leppävaaran alueella sijaitsevat Leppäkertun ja Perkkaanmetsän ryhmäperhepäiväkodit ovat jo siirtyneet hätäväistöön tilojen riittämättömän ilmanvaihdon vuoksi.

Muuralassa sijaitseva Tammenterho joutui myös hätäväistöön, kun sisäilmaselvityksissä todettiin terveyshaitan mahdollisuus.