Espoo selvittää, minne olisi mahdollista perustaa aitaamaton koirametsä, jossa koiraa voisi pitää vapaana. Selvitys on seurausta Juri Aaltosen (sd.) ja 16 muun valtuutetun allekirjoittamasta valtuustoaloitteesta, jonka valtuusto hyväksyi maanantaina.

Aaltosen mukaan Espooseen tarvitaan koirametsä, sillä koirien määrä on kasvussa ja sen myötä lisääntyy tarve alueille, joissa koiraa pystyy ulkoiluttamaan vapaana.

– Koirien kanssa halutaan liikkua ja ulkoilla. Koirametsä mahdollistaisi koirien vapaana liikkumisen. Toki metsästyslakia pitäisi noudattaa eikä luonnonvaraisille eläimille saa aiheuttaa häiriötä, Aaltonen jatkaa.

Metsästyslain mukaan viittä kuukautta vanhempien koirien tulee olla kytkettyinä tai välittömästi kytkettävissä 1. maaliskuuta – 19. elokuuta.

Aaltonen uskoo, että koirametsä saattaisi myös vähentää sitä, että koiria pidetään vapaana paikoissa, joissa ei saisi.

Lähin koirametsä löytyy nyt Helsingin Östersundomista. Se on noin 50 hehtaarin kokoinen metsäalue, jota ei ole aidattu, vaan se rajautuu maamerkkeihin, kuten tiehen, puroon, sähkölinjaan ja niittyihin.

– Tarvitsisiko Espoon koirametsän olla niin iso, en tiedä. Mutta alueen tulisi olla sen verran laaja, että sinne oikeasti mahtuu. Nyt ei puhuta mistään koirapuistosta, Aaltonen pohtii.

– Alueella saisivat toki ulkoilla muutkin kuin koirat ulkoiluttajineen, hän lisää.

Aaltosella ei ole mietittynä paikkaa, johon koirametsä sopisi.

– Uskon, että Espoosta löytyy paljon sopivia paikkoja.

Kustannukset olisivat Aaltosen mukaan pienet.

– Jos metsä olisi kaupungin maalla, joka on kaavoitettu virkistyskäyttöön, kyse olisi muutamasta kyltistä, hän huomauttaa.

Aloite lähtee kaupunginhallituksen valmisteltavaksi ja edelleen tekniseen lautakuntaan. Virkamiehet valmistelevat siihen vastauksen. Kaupunginhallituksen tulee antaa vastaus puolen vuoden sisällä aloitteen jättämisestä.

Espoon koira-aitaukset

Parikymmentä koirapuistoa

Espoossa on yhteensä 21 koira-aitausta.

Niittykumpuun Olarinluoman kupeeseen on valmistumassa uusi koirapuisto, johon valmistuu ensi vuoden aikana pienille koirille sopiva aitaus. isojen koirien aitaus on määrä rakentaa 2022–2023.

Haukilahdessa sijaitsee Toppelundin koiraranta, joka aidattiin hiljattain.

Lähin koirametsä on Helsingissä sijaitseva Östersundomin koirametsä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut