Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo mukana kampanjassa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan – rakennukset loistavat oransseina

Kampanja: Rakennuksia valaistaan oransseiksi ainakin Kilossa, Tapiolassa ja Haukilahdessa.

Oranssi on päivän väri myös Espoossa keskiviikkona 25. marraskuuta, jolloin vietetään kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää.

Espoon lähisuhdeväkivaltatyön toimijat Omatila, Turvakoti Pellas ja Lyömätön Linja Espoossa ry haastavat kaikki espoolaiset pukeutumaan oranssiin kyseisenä päivänä.

Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri. YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin mukaan oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Espoossa voi keskiviikosta 25. marraskuuta alkaen nähdä myös oransseina hehkuvia rakennuksia. Ainakin Haukilahden vesitorni, Espoon kulttuurikeskus ja Futuro-talo Tapiolassa sekä Scandic Espoo -hotelli Kilossa on määrä valaista oransseiksi osana UN Womenin maailmanlaajuista Oranssi päivät -kampanjaa.

Keskiviikkona 25. marraskuuta alkavan kampanjan tavoitteena on kiinnittää huomiota naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja toimia aktiivisesti sen lopettamiseksi. Kampanja jatkuu 10. joulukuuta vietettävään ihmisoikeuksien päivään asti.

Ehdotuksia Espoossa oransseiksi valaistavista rakennuksista on tehnyt ainakin naisten vapaaehtoisjärjestö Soroptimist International Espoo.