Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tuli kovempi koronakuri leviämisvaiheessa olevalle pk-seudulle – useita uusia keinoja viruksen leviämisen estämiseksi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi hetki sitten tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja uusista voimaan astuvista rajoituksista ja suosituksista. Ryhmä kertoi eilen, että epidemia on pääkaupunkiseudulla nyt leviämisvaiheessa.

Monikielisiä koronaneuvojia ja liikkuvaa testipistettä kokeillaan nyt Helsingissä – kohdistetaan alueille, joissa tartuntoja on esiintynyt eniten

Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia. Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä.

Avilta kova koronalinjaus: Yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletään kolmeksi viikoksi

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Rajoitus ei koske toimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan.

Teatterit sulkevat oviaan maanantaina, viikonloppuna vielä esityksiä – Finnkinolta 20 hengen rajoitus pk-seudun leffateattereihin

Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen

Kaupungit, THL ja Hus linjasivat, että sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä tulisi rajoittaa 20 henkeen pääkaupunkiseudulla 23. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi. Päätöksen asiassa tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Koronakoordinaatioryhmä kehottaa aiemman linjauksensa mukaisesti, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestetä lainkaan. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia, perhe- ja sukutilaisuuksia ja joulun ajan juhlia.

"Epidemiatilanne voi heikentyä nopeasti" – THL julkisti tuoreet koronaluvut, yhdessä ryhmässä huolestuttavaa kasvua

Nyt julkistettiin uudet kokoontumisrajoitukset Uudellemaalle – voimassa koko joulukuun

Julkisten tilojen osalta aiemmin tehtyjen rajoitusten lisäksi uimahallien kävijämäärää rajoitetaan puoleen ja pukukaapeista puolet suljetaan. Lisäksi kirjastoissa vähennetään opintosalien paikkoja 23. marraskuuta alkaen toistaiseksi.

Toisen asteen etäopetuksen vuorottelua lisätään toistaiseksi.

Koordinaatioryhmä suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikille läsnätyössä oleville kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa. Suositus koskee niin yksityisen kuin julkisen sektorin työpaikkoja.

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. Maskin käyttöä suositellaan erityisesti työssään eri paikoissa kiertäville henkilöille kuten sijaisille, päiväkotiapulaisille, päiväkodin johtajille, työharjoittelijoille ja työssäoppijoille.

Kasvomaskien käyttösuositus annettiin myös yläkouluun. Yläkoululaisille kaupungit tarjoavat maskit, mutta myös omia kasvomaskeja voi käyttää. Suositukset tulevat voimaan 23. marraskuuta. Pääkaupunkiseudun kunnat hankkivat kasvomaskit työntekijöilleen ja niitä ryhdytään toimittamaan työpisteisiin mahdollisimman pian. Myös omaa kasvomaskia voi käyttää. Kasvomaskisuosituksia ei tarvitse noudattaa, jos sille on terveydellinen este.

Suljetaanko ravintolat taas? – "Helsingin ja Suomen koronatartunnoissa huolestuttavaa kasvua"

Näillä Helsingin asuinalueilla todettu uusia koronatartuntoja eniten – alueiden kesken nyt isoja eroja

Vuoden suosituin juhlakausi on käsillä – Husin infektiolääkäri kehottaa pikkujouluja pohtivia porukoita miettimään tätä seikkaa

Infektiolääkäriltä synkkä arvio koronan kestosta – Näin pitkään varotoimia ainakin on pakko jatkaa

Kansanedustaja suomii Helsingin kouluja lepsuilusta koronatoimissa: "Siinä ei ole mitään järkeä"