Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avilta kova koronalinjaus: Yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletään kolmeksi viikoksi

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kokoama koronakoordinaatioryhmä on todennut pääkaupunkiseudun olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa ja muilta osin sairaanhoitopiirin alueen olevan kiihtymisvaiheessa.

Jotta epidemiatilanne voidaan saada hallintaan, Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Teatterit sulkevat oviaan maanantaina, viikonloppuna vielä esityksiä – Finnkinolta 20 hengen rajoitus pk-seudun leffateattereihin

Päätös tulee voimaan maanantaina 23. marraskuuta ja on voimassa kolme viikkoa eli 13. joulukuuta saakka, kerrotaan aluehallintoviraston tiedotteessa. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin. Sairaanhoitopiirit ja kunnat voivat antaa yksityistilaisuuksien järjestämisestä suosituksia, joita jokaisen on syytä noudattaa omalta osaltaan.

Nyt tuli kovempi koronakuri leviämisvaiheessa olevalle pk-seudulle – useita uusia keinoja viruksen leviämisen estämiseksi

Monikielisiä koronaneuvojia ja liikkuvaa testipistettä kokeillaan nyt Helsingissä – kohdistetaan alueille, joissa tartuntoja on esiintynyt eniten

Tiedotteen mukaan tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat alueella välttämättömiä, koska tautitilanne on heikentynyt tähänastisista rajoituksista huolimatta. Marraskuun ajan alueella on voinut järjestää yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos niissä on noudatettu ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja. Kieltämällä kokonaan yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa kolmen viikon ajaksi pyritään välttämään tarve tiukemmille ja laajamittaisemmille rajoituksille.

– On erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa nyt erityistä varovaisuutta ja huomioi viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet, jotta epidemiatilanne saadaan hallintaan. Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, kannattaa jättää tässä tilanteessa pois, tiedotteessa sanotaan.

Päätös yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä perustuu tartuntatautilain 58. pykälään.

Pk-seutu koronan leviämisvaiheessa – "koronanyrkki" kertoo uusista rajoituksista tunnin päästä

Näillä Helsingin asuinalueilla todettu uusia koronatartuntoja eniten – alueiden kesken nyt isoja eroja

Infektiolääkäriltä synkkä arvio koronan kestosta – Näin pitkään varotoimia ainakin on pakko jatkaa

"Epidemiatilanne voi heikentyä nopeasti" – THL julkisti tuoreet koronaluvut, yhdessä ryhmässä huolestuttavaa kasvua

Nyt julkistettiin uudet kokoontumisrajoitukset Uudellemaalle – voimassa koko joulukuun

Näitä ihmisryhmiä korona kouraisi ilkeimmin – epidemia toi mukanaan myös psyykkistä oireilua ja univaikeuksia

Koronakäyrä lähti nousuun – suurin osa saa tartunnan perheen parissa

Suljetaanko ravintolat taas? – "Helsingin ja Suomen koronatartunnoissa huolestuttavaa kasvua"