Teatterit sulkevat oviaan maanantaina, viikonloppuna vielä esityksiä – Finnkinolta 20 hengen rajoitus pk-seudun leffateattereihin

Suomen Kansallisteatterin esityksistä perutaan kaikkiaan 64 näytäntöä. Anneli Tuominen-Halomo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Useat pääkaupunkiseudun teatterit, Helsingin suuret näyttämöt etunenässä, ovat jo ilmoittaneet esitystensä peruuntumisista 23. marraskuuta alkaen kolmen viikon ajaksi. Esitystoiminnan peruuntuminen pohjautuu siihen, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) kokoama koronakoordinaatioryhmä on todennut pääkaupunkiseudun olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa ja muilta osin sairaanhoitopiirin alueen olevan kiihtymisvaiheessa.

Jotta epidemiatilanne voidaan saada hallintaan, Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Husin alueella. Päätös tulee voimaan maanantaina 23. marraskuuta ja on voimassa kolme viikkoa.

Esimerkiksi Helsingin kaupunginteatteri tiedotti keskeyttävänsä esitystoimintansa kolmeksi viikoksi 23. marraskuuta alkaen. Tatu ja Patu Helsingissä -musiikkinäytelmän ensi-ilta 26. marraskuuta siirtyy, ja teatteri tiedottaa uudesta ensi-iltapäivästä myöhemmin. Esitykset 20.–21. marraskuuta pidetään suunnitellusti. Teatteri on yhteydessä peruttuihin esityksiin lippuja lunastaneisiin ja varanneisiin asiakkaisiin.

Suomen Kansallisteatterin esityksistä perutaan kaikkiaan 64 näytäntöä. Tämä koskee myös kolmea ensi-iltaa: Saituri (23.11.), Dosentit (25.11.) ja Anne F (26.11.). Kansallisteatteri ilmoittaa näiden esitysten uusista aikatauluista myöhemmin. Tulevan viikonlopun näytännöt järjestetään suunnitellusti.

Myös esimerkiksi Svenska Teaternin sekä Kansallisoopperan ja -baletin esitykset perutaan kolmeksi viikoksi. Helsingin kaupunginorkesteri ilmoitti peruvansa konserttinsa 23. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi, ensimmäinen tuolle ajalle tarkoitettu konsertti olisi ollut 25. marraskuuta. Radion sinfoniaorkesterin konsertit Musiikkitalossa perutaan yleisön osalta 27.11., 6.12. sekä 11.12.

Helsingissä 29. marraskuuta–5. joulukuuta järjestettäväksi tarkoitettu We Jazz -festivaali on sekin peruutettu tilanteen vuoksi.

Espoon kaupunginteatterin viikonlopun esitykset toteutetaan, mutta esitykset 23. marraskuuta–13. joulukuuta perutaan. Teatteri Vantaa peruu syyskautensa loput esitykset, joista ensimmäinen olisi ollut 24. marraskuuta.

Finnkino tiedottaa, että sen pääkaupunkiseudulla sijaitsevien teatterien elokuvanäytösten kapasiteettia rajoitetaan enintään 20 katsojaan näytöstä kohden 23. marraskuuta–13. joulukuuta.

Monikielisiä koronaneuvojia ja liikkuvaa testipistettä kokeillaan nyt Helsingissä – kohdistetaan alueille, joissa tartuntoja on esiintynyt eniten

"Epidemiatilanne voi heikentyä nopeasti" – THL julkisti tuoreet koronaluvut, yhdessä ryhmässä huolestuttavaa kasvua

Vuoden suosituin juhlakausi on käsillä – Husin infektiolääkäri kehottaa pikkujouluja pohtivia porukoita miettimään tätä seikkaa

Suljetaanko ravintolat taas? – "Helsingin ja Suomen koronatartunnoissa huolestuttavaa kasvua"

Näillä Helsingin asuinalueilla todettu uusia koronatartuntoja eniten – alueiden kesken nyt isoja eroja

Nyt julkistettiin uudet kokoontumisrajoitukset Uudellemaalle – voimassa koko joulukuun

Näitä ihmisryhmiä korona kouraisi ilkeimmin – epidemia toi mukanaan myös psyykkistä oireilua ja univaikeuksia

Koronakäyrä lähti nousuun – suurin osa saa tartunnan perheen parissa

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut