Nuorten jousisoittajien huippuoppilaitoksessa opiskellut Jonathan Roozeman Tapiola Sinfoniettan solistina – konsertti Youtubessa

Jonathan Roozeman esiintyy Tapiola Sinfoniettan solistina entisessä kotikaupungissaan. Heikki Tuuli

Tapiola Sinfoniettan iltapäiväkonsertissa Espoon kulttuurikeskuksessa 26. marraskuuta kello 14 solistina on espoolaissyntyinen, nykyisin Münchenissä asuva sellisti Jonathan Roozeman.

Konsertti on kuultavissa maksutta suorassa lähetyksessä Tapiola Sinfoniettan Youtube-kanavalla. Sen voi katsoa ja kuunnella kanavalta myöhemminkin.

Jonathan Roozeman on valmistunut maailmankuulusta nuorten jousisoittajien huippuoppilaitoksesta Kronberg Academysta.

Ohjelmassa on Esa-Pekka Salosen intensiivinen Mania sekä ranskalaissäveltäjä Poulencin tanssillinen Sinfonietta. Konsertin johtaa palkittu virolaiskapellimestari Risto Joost.

Tiedotteessa Esa-Pekka Salonen kuvailee soolosellolle ja orkesterille säveltämäänsä teosta niin, että sävellys on ikään kuin itsensä loppuun polttava kone, joka kerta toisensa jälkeen ottaa käyttöönsä tietyn materiaalin, jonka se polttaa loppuun. Teos edellyttää solistilta virtuoottista taituruutta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut