Espoolaisessa hoivakodissa todettu 11 koronatartuntaa – kaupungissa viikossa yli 300 uutta tapausta

Korona on päässyt leviämään espoolaisessa hoivakodissa. Kuvituskuva. Arkisto/Riitta Ketola
Katja Riihola

Katja Riihola

Yksityisessä Espoossa toimivassa hoivakodissa on todettu yksitoista koronatartuntaa. Tartunnan saaneista seitsemän on asukkaita ja neljä henkilökuntaan kuuluvaa, kertoo Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

– Tartunnat rajoittuvat tiettävästi hoivakodin yhteen pienryhmään. Kaikki asukkaat ja työntekijät on testattu, Metso kertoo.

Espoossa todettujen koronatartuntojen määrä on kasvanut viime päivinä rivakkaan tahtiin: perjantaina kirjattiin 51, lauantaina 72 ja sunnuntaina 33 uutta tartuntaa.

Maanantaihin mennessä Espoossa oli todettu kaikkiaan 2 669 testein varmennettua koronatartuntaa, ja Espoon ilmaantuvuusluku on noussut 179 tapaukseen 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa. Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin Espoossa 311.

Metso sanookin tänään pääkaupunkiseudulla voimaan tulleiden suositusten ja rajoitusten tulevan tarpeeseen.

– Näyttää siltä, että koronaa on nyt tarjolla, ja tartuntamäärät uhkaavat kasvaa, Metso luonnehtii.

– Tartunnan saaneiden osuus on kasvanut vanhemmissa ikäluokissa.

Metson mukaan noin puolet tartunnanlähteistä uhkaa jo jäädä Espoossa tuntemattomaksi.

Espoossa on tällä hetkellä 66 ihmistä tartunnanjäljitystyössä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kehotti viime viikolla pitäytymästä yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksien järjestämisestä toistaiseksi.

Lisäksi keskeytettiin kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kielsi yli 20 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

– Sosiaalisia kontakteja kannattaisi välttää itsensä ja niiden kaikkein haavoittuvampien takia, jotka joskus joutuvat maksamaan kovan hinnan tartunnasta, Metso muistuttaa.

Espoossa on keväältä 22 koronaan menehtynyttä ja syksyltä yksi.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut