Porvoolainen Jonna Voima ammattiliitto Jytyn puheenjohtajaksi

Porvoolainen Jonna Voima siirtyi ammattiliitto Jytyn lakimiehen tehtävistä liiton puheenjohtajaksi. Heikki Saukkomaa

Ammattiliitto Jytyn uudeksi puheenjohtajaksi valittiin maanantaina porvoolainen Jonna Voima.

Jonna Voima, 44, on toiminut Jytyn edunvalvontaosastolla vuodesta 2006 alkaen, ensin työmarkkinalakimiehenä ja vuodesta 2013 lähtien johtavana työmarkkinalakimiehenä. Ay-uran Voima aloitti Tehyssä lakimiehen sijaisena vuonna 2004.

– Vuosien saatossa olen Jytyssä neuvotellut työkseni työehtosopimuksia. Tuli tunne, että minulla voisi olla annettavaa puheenjohtajana. Kun monesta suunnasta vielä pyydettiin lähtemään mukaan, tuntui puheenjohtajaehdokkaaksi lähteminen luontevalta jatkumolta. Mielestäni puheenjohtajalle on myös eduksi, että on edunvalvonnan ammattilainen, Voima sanoo.

Vastaehdokkaina puheenjohtajavaaleissa olivat liittoa kymmenen vuotta johtanut Maija Pihlajamäki sekä kaksi liiton palkkalistoilla olevaa toimihenkilöä: Etelä-Suomen alueasiamies Kimmo Hollmén ja Länsi-Suomen alueasiamies Olli Järvelä.

Kaksipäiväinen järjestäytymiskokous jatkui maanantaina pitkälle iltaan. Tiistaina oli tarkoitus ryhtyä uuden puheenjohtajan sanoin "oikeisiin töihin". Mihin aiheisiin puheenjohtaja Voima aikoo ensimmäiseksi tarttua?

– Tietyt teemat ovat olleet esillä vaalisyksyn aikana, mutta tärkeimpiä lienevät edunvalvonnan terävöitys ja profiilin nostaminen. Ay-liikkeitä vaivaa yleisesti järjestäytymisasteen lasku – jota ei toki ratkaista päivässä tai kahdessa.

– Nuoret eivät koe ay-liikettä yhtälailla omakseen kuin suuret ikäpolvet. Yritämme osaltamme poistaa ay-liikkeisiin liitettyä poliittista mielikuvaa, jotta nuoria saataisiin liittymään mukaan, Voima sanoo.

Jonna Voima on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari, hän on valmistunut Helsingin yliopistosta.

Voima on asunut Porvoossa 16 vuotta, vaikka onkin syntyjään Helsingistä.

Porvoosta on ponnistanut muitakin ay-pomoja, kuten Tehyn Millariikka Rytkönen ja AKT:n Marko Piirainen.

– Porvooseen on selvästi muodostumassa keskittymä, Voima naurahtaa.

Jyty on ammattiliitto, jonka jäsenet toimivat kunta-alalla, yksityisellä sektorilla, järjestöissä ja seurakunnissa.

Jäsenistön suurimpia ammattialoja ovat sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-työ, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala sekä kasvatus ja koulutus. Ammattiliitto Jyty on STTK:n jäsenliitto.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut