Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauniainen hyväksyi kaupunkiradan sopimuksen, mutta ei suostu maksamaan lisää, jos kustannukset nousevat

Kauniaisten kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana ehdollisena sopimuksen kaupunkiradasta. Kauniainen sitoutuu hankkeeseen vain sillä ehdolla, että sen ei tarvitse maksaa enempää kuin 27,5 miljoonaa euroa, vaikka hankkeen kustannukset nousisivat nykyisestä arviosta.

Jos muut osapuolet eli Espoo ja Väylävirasto eivät hyväksy tätä, Kauniainen ei hyväksy kaupunkiratasopimusta.

Kauniaisten osuus kaupunkiradan kustannuksista on sopimuksen mukaan 10 prosenttia, joka tämän hetken kustannusarvion mukaan on 27,5 miljoonaa euroa.

Espoon osuus kustannuksista on 40 prosenttia ja valtion puolet. Koko hankkeen kustannusarvio on tällä hetkellä 275 miljoonaa euroa.

Hanke on ollut vastatuulessa Kauniaisissa, jossa sitä on pidetty kalliina investointina noin 10 000 asukkaan kaupungille.

Kaupunginjohtaja Christoffer Masarin mukaan hanke ei mahdollista Kauniaisille tulonlähteitä samalla tavalla kuin Espoolle tiivistyvän kaupunkirakenteen myötä.

–  Meillä tämä ei mahdollista lisää asuntorakentamista tai vastaavaa. Tulonlähde tavallaan puuttuu, ja se on vain hyvin iso investointi, Masar kommentoi Länsiväylälle aiemmin marraskuussa.

Kauniaisten kaupunginhallitus käsitteli viime viikolla kaupunkiratasopimusta kahdesti ja päätyi sitoutumaan hankkeeseen vain suunnittelukustannusten osalta.

Ison hankkeen jumittaminen Kauniaisissa on herättänyt huolta muissa osapuolissa. Viivästyminen uhkaa muun muassa hankkeen suunnitteluun myönnettyä EU-tukea.

Radan rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2022. Radan arvioidaan valmistuvan 2028.

Suunnittelun on määrä alkaa jo helmikuussa 2021.