Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sello kaavailee edelleen laajennusta bussiterminaalin päälle: "Kauppakeskukset pitävät pintansa tulevaisuudessakin"

Kauppakeskus Sello kaavailee edelleen laajennusosan rakentamista. Seitsemisen vuotta vireillä ollut hanke nytkähti viime viikolla eteenpäin, kun Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi nähtäville Leppävaaran keskustaa koskevan kaavamuutoksen. Muutos pitää sisällään myös kauppakeskuksen laajennusosan.

Sellon laajennus sijoittuisi nykyisen bussiterminaalin päälle. Uutta tilaa kauppakeskukselle tulisi toimitusjohtaja Matti Karlssonin mukaan noin 10 000 neliömetriä kahteen kerrokseen.

Sellon nykyinen pinta-ala hotelli mukaan lukien on noin 100 000 neliömetriä.

– Laajennukseen on suunniteltu palveluja, ei niinkään vähittäiskauppaa. Tarkemmin en osaa vielä sanoa, mitä palveluja tulossa on, Karlsson sanoo.

Kilpailu asiakkaista on pääkaupunkiseudulla koventunut, kun viime vuosina kauppakeskuksia ja niiden laajennuksia on valmistunut seudulle useita. Kuluvana vuonna korona on kurittanut myyntiä ja asiakasmääriä.

Sellon asiakasmäärät ovat Karlssonin mukaan nousseet viime keväästä, mutta eivät vielä yllä syksyn 2019 tasolle.

 Karlsson uskoo, että laajennukseen riittää tulevaisuudessa asiakkaita.

– Kauppakeskukset pitävät asemansa tulevaisuudessakin. Liiketoiminta ei ole ongelma, mutta rooli muuttuu tavaroiden jakelusta viihtymisen, oleskelun ja palvelujen tarjoamiseen. Tavarakauppa tulee säilyttämään roolinsa, mutta pienempänä, Karlsson arvioi.

Sellon laajennuksen mahdollistavasta asemakaavamuutoksesta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Karlssonin mukaan laajennuksen rakentaminen voisi alkaa nopeastikin.

– Ensi vuosi menee suunnittelussa, mutta jos hyvin käy, rakentamaan voitaisiin päästä jo vuonna 2022, hän arvioi.

Lisää Leppävaaran keskustaa myllertävistä muutoksista sivulla 4.