Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauneimpia joululauluja lauletaan Espoossa ulkona, jos rajoitukset sen sallivat

Espoon seurakunnat ovat vuosittain järjestäneet noin 80 Kauneimmat joululaulut -tilaisuutta. Tänä vuonna tilaisuuksia on kuluvalla ja kahdella seuraavalla viikolla vain ulkona koronarajoitusten vuoksi.

– Tänä vuonna tilaisuuksia piti olla jopa enemmän kuin viime vuonna, jotta niihin olisi kokoontunut yhteen vähemmän laulajia kuin yleensä. Olimme tällä tavalla varautuneet korona-aikaan, Espoon seurakuntien viestintäpäällikkö Urpu Sarlin selvittää.

Lisäksi monia tilaisuuksia oli jo suunniteltu ja sovittu järjestettävän ulkona.

Viime perjantaina tuli tieto, että yleisötilaisuuksissa saa olla korkeintaan 20 henkeä. Tämän jälkeen seurakunnissa on päädytti siihen, että lähes kaikki tällä ajalle sisätiloihin suunnitellut tapahtumat joko perutaan tai siirretään ulos.

– Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia koko ajan. Järjestämme vain ne tilaisuudet, jotka voidaan toteuttaa turvallisesti. Päivitämme tiedot tilaisuuksista nettisivujemme tapahtumakalenteriin. Ulkoilmatilaisuuksia todennäköisesti myös striimataan verkkoon.

Ulkosalla tilaisuudet ovat lyhyempiä kuin ne olisivat sisätiloissa. Ne toteutetaan sään salliessa.

Esimerkiksi Leppävaarassa lauletaan ensi sunnuntaina iltapäivällä Hoosiannaa ja Kauneimpia joululauluja kolmessa paikassa.

– Suosittelemme maskin käyttöä myös ulkotilaisuuksissa, Sarlin vielä jatkaa.

Hänen mukaansa Espoonlahden seurakunnasta on jo kerrottu, että he tarjoavat mahdollisuutta kutsua seurakunnan joululauluporukka laulamaan taloyhtiön pihalle.

Joulumusiikki kiinnosti espoolaisia viime vuonna. Yhteislaulutilaisuuksiin ja konsertteihin osallistui yli 36 000 henkeä.

Viime vuonna Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia oli 86. Lisäksi järjestettiin 11 Kauneimmat joululaulut -messua.

Kauneimmat joululaulut järjestetään yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa.