Kauppaneuvos Kyösti Kakkosen designkokoelma tulee Emmaan – "Uskomattomia helmiä"

Keräilijä ja kauppaneuvos Kyösti Kakkonen deponoi suomalaiseen lasiin ja keramiikkaan keskittyvän designkokoelmansa, Collection Kakkosen, EMMA – Espoon modernin taiteen museoon. Ensimmäinen kokoelmaan perustuva näyttely nähdään Emmassa syksyllä 2022.

Espoon kaupunki, Emma ja Kyösti Kakkonen ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen kokoelman esille saattamiseksi.

Collection Kakkonen esittelee suomalaista muotoilua modernismista nykypäivään, ja se on merkittävä sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Kakkosen kokoelmaan kuuluu noin 10 000 taideteosta yli 30 taiteilijalta. Sen ydintä ovat uniikki muotoilu sekä taidelasi ja -keramiikka tekijöineen. Kokoelma karttuu jatkuvasti.

– Pienempi osa kokoelmasta deponoidaan Emmaan ja vielä pienempi osa on kerrallaan näyttelytiloissa, Kyösti Kakkonen sanoo.

Kakkosen mukaan yksi tärkeä lähtökohta yhteistyölle on se, että Emmassa kokoelma tulee aktiiviseen käyttöön ja sitä esitellään eri näkökulmista.

– Kokoelmassa on uskomattomia helmiä ja lisäksi se koostuu kansan tuntemien taiteilijoiden töistä, museonjohtaja Pilvi Kalhama toteaa.

Yhteistyön myötä näyttelykeskus Weegee profiloituu entistä vahvemmin muotoilun ja arkkitehtuurin keskittymäksi.

– Kokoelman esille saattaminen on kulttuuriteko, joka vahvistaa osaltaan kaupungin elinvoimaa ja Tapiolan uudistuvaa kaupunkikuvaa. Collection Kakkosella on merkittävä rooli Weegeen ja Emman ja koko Espoon taide- ja kulttuuritarjonnan kehittymisessä, sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho totea.

Collection Kakkonen tulee vahvistamaan myös Emman kansainvälistä ja kansallista asemaa.

Uuden kokoelmanäyttelyn kohderyhmänä ovat erityisesti muotoilusta ja arkkitehtuurista kiinnostuneet, kotimaiset ja kansainväliset vierailijat.

Collection Kakkonen täydentää Emman kokonaisuutta merkittävien kokoelmien taidemuseona. Museossa on jo nyt pysyvästi esillä Saastamoisen säätiön taidekokoelma sekä Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelma.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut