Espoossa jo 335 uutta koronatapausta yhden viikon aikana – yli puolet tartunnan lähteistä jää tuntemattomaksi

Espoon viikoittaisten koronatartuntojen määrä on siirtynyt uudelle sataluvulle. Kuvituskuva. Katja Luoma

Espoossa on todettu viikon aikana 335 uutta koronatartuntaa. Luku käy ilmi Espoon kaupungin keskiviikkoisin julkaisemasta viikoittaisesta koronatilannekatsauksesta.

Viikkotartuntojen määrä on hypännyt Espoossa uudelle sataluvulle, sillä kolmena edellisviikkona tartuntoja oli 214, 228 ja 234.

Espoossa on nyt todettu kaikkiaan 2 755 laboratoriovarmistettua koronatapausta.

Kahden viime viikon aikana Espoossa todetuista koronatartunnoista 53 prosentissa tapauksista tartunnan lähde on jäänyt tuntemattomaksi. 28 prosentissa tapauksista tartunnan lähde on ollut perheenjäsen tai samassa taloudessa asuva. Muusta lähipiiristä tartunnan oli saanut kuusi prosenttia. Oppilaitokseen tartunnan lähteistä tunnistettiin neljä ja työpaikalle kaksi prosenttia. Muiden tartunnan lähteiden osuudet olivat 0,5–1,5 prosenttia.

Alaikäisten osuus Espoon uusista koronatartunnoista oli viimeisiltä neljältä viikolta on nyt 25,5 prosenttia. 18–34-vuotiaiden osuus tartunnan saaneista on viimeisten neljän viikon aikana ollut 31 prosenttia. 35–54-vuotiaiden 32,5 prosenttia ja 55 vuotta täyttäneiden 11 prosenttia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut