Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Autokaupan hiljentyminen pienentää verokertymää noin 200 miljoonaa euroa

Autoveroa kertyy Verohallinnon mukaan tänä vuonna noin 200 miljoonaa euroa vähemmän kuin viime vuonna.

Vähentymisen taustalla ovat korona, uusien autojen myynnin väheneminen ja autojen vähäpäästöisyys.

Verotulojen rajusta putoamisesta kertoo Uutissuomalainen. Lokakuun loppuun mennessä autoveroa oli kerätty hieman yli 600 miljoonaa euroa, viime vuonna vastaavaan aikaan verokertymä oli 760 miljoonaa.

– Arvioni on, että vähän reiluun 700 miljoonaan euroon päästään tänä vuonna. Se tarkoittaa noin 20 prosentin laskua viime vuodesta, Verohallinnon valvontapäällikkö Tapio Rouhiainen sanoo Uutissuomalaiselle.

Verohallinnon mukaan uusia ajoneuvoja on verotettu tänä vuonna 15 prosenttia vähemmän kappalemääräisesti kuin viime vuonna. Käytetyissä ulkomailta tuoduissa ajoneuvoissa pudotusta on vain 1,2 prosenttia.

Valtiolle kertynyttä autoveron määrää on tänä vuonna vähentänyt autokaupan hiipuminen korona-aikana.

Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa muistuttaa Uutissuomalaisen jutussa, että tämän vuoden autoverokertymän pienentymiseen on vaikuttanut myös se, että hankittujen autojen hiilidioksidipäästöt ovat alhaisia.

Autovero on kertaluonteinen vero, joka maksetaan kun ajoneuvo merkitään ensimmäisen kerran Suomen ajoneuvorekisteriin. Vero perustuu ajoneuvon hintaan ja hiilidioksidipäästöihin.