Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomaan Markkinoiden perumisesta kovat tappiot tapahtuman järjestäjälle – "Koviten se iskee silti kauppiaisiin ja ravintoloihin"

Tuomaan Markkinat perutaan tältä vuodelta. Lähes sata pientuottajaa kokoavien joulumarkkinoiden Helsingin Senaatintorilla piti alkaa ensi viikon lauantaina 5. joulukuuta.

Markkinat perutaan koronavirustilanteen takia. Markkinamyyntiä pyritään järjestämään osin digitaalisesti ja sosiaalisessa mediassa, tiedottaa Helsingin tapahtumasäätiö.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kielsi yleisötilaisuudet ensi maanantaista lähtien.

Sisäharrastukset keskeytetään myös lapsilta, kirjastoja ei suljetakaan täysin – Pääkaupunkiseudun uudet rajoitukset "laittavat tauolle tavanomaisen elämän, mutta se on niiden tehtäväkin", sanoo Jan Vapaavuori

Avi kieltää yli 10 hengen yleisötilaisuudet Hus-alueella ja Päijät-Hämeessä, poikkeuksena lakisääteiset kokoukset

Helsingin tapahtumasäätiö korvaa alihankkijoille tähän asti tapahtuman järjestelyistä syntyneet kulut. Tuomaan Markkinat vaatii vuosittain kymmenien eri kumppanien ennakkotyötä ja satoja toimijoita.

Peruutuksesta aiheutuu tapahtumasäätiölle arviolta yli 200 000 euron tappiot.

– Silti koviten peruutus iskee markkinoiden kauppiaisiin ja ravintoloihin. Melkein sata pientuottajaa on valmistautunut joulumarkkinoihin valmistamalla tuotteita keväästä saakka, sanoo tapahtumasäätiön myynti- ja markkinointijohtaja Petra Majander.

Hänen mukaansa nyt tutkitaan tapoja auttaa tuottajia myymään tuotteitaan digitaalisesti Tuomaan Markkinoiden kanavien avulla joulukuun aikana.

– Toivomme, että mahdollisimman moni saa jouluna kotimaisten pientuottajien lahjoja ja nauttii helsinkiläisten ravintoloiden jouluherkuista.

Pääkaupunkiseudulla pitäisi puolittaa tämänhetkinen liikkuminen, sanoo Husin johtajaylilääkäri – "Tartunnan voi saada tänä päivänä mistä vain"

Tuomaan Markkinoiden ja Helsingin kaupunginmuseon yhteistyö toteutuu markkinoiden peruutuksesta huolimatta.

Kaupunginmuseon ikkunassa ja verkkosivuilla esitellään helsinkiläisiä joulunviettotapoja eri vuosikymmeniltä 24 tarinaa joulusta -videon avulla.

Sisällöt nostetaan esille myös joulukalenterissa museon ja markkinoiden sosiaalisen median kanavissa joulukuun ajan.

Hus-johtajaylilääkäri varoittaa: Suuria määriä koronapotilaita ei ehkä pystytä hoitamaan nykylain sallimilla keinoilla

Kurlausnäyte haastaa tikulla tökkimisen koronatestissä – "Testaukseen haetaan noin 2 000 osallistujaa"