Kaupunki sulkee sisäliikuntatilansa uimahalleista lähtien maanantaista alkaen

Ulkoliikunta: Tekonurmilla ja tekojäillä valot tavallista pidempään.

Espoon kaupungin sisäliikuntatilat ovat suljettuna ensi maanantaista alkaen. Ne pidetään kiinni kolme viikkoa. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tarvittaessa tämän jälkeenkin.

Kiinni menevät kaikki kaupungin omistuksessa olevat sisätilat kuten uimahallit, jäähallit, liikuntahallit ja kuntosalit.

Lisäksi keskeytetään kaikki kaupungin ohjatut liikuntakurssit sisä- ja ulkotiloissa.

Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään myös ulkona.

Liikuntapalvelut kannustaa seuroja siirtymään alle 20-vuotiaiden harjoittelussaan ulos. Liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra pitää tärkeänä sitä, että lasten ja nuorten vapaa-ajan ohjelma sekä liikkuminen jatkuvat ja urheiluseurat pystyvät mahdollistamaan sen turvallisesti.

Yli 20-vuotiaiden harjoitukset tulee keskeyttää myös ulkona. Kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan.

Sen sijaan alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Tekonurmien valaisemista jatketaan tavallista pidempään ja valot sammuvat jatkossa kello 22.

Merra toivoo, että seurojen harjoitukset jatkuvat ulkona turvaetäisyyksin.

Espoon tekojäistä Tapiolan Jääpuutarha, Leppävaara, Puolarmaari, Säteri ja Juvanpuisto ovat jo auenneet. Tapionkenttä ja Laaksolahti aukeavat ensi viikon alussa.

Kaikki muutkin pyritään avaamaan heti, kun se on mahdollista. Tekojäiden valaisemista jatketaan iltaisin aikaisempaa myöhempään. Laaksolahti ja Espoonlahti ovat valaistuina kello 23 asti ja muut tekojäät kello 22 saakka.

Ajantasaiset tiedot tekojäiden aukioloista ja kunnosta löytyvät sivulta ulkoliikunta.fi.

Liikuntapalvelut muistuttaa, että myös ulkona on vältettävä oleilemista joukoissa, etäisyydet muihin täytyy huomioida ja esimerkiksi ulkokuntosaleilla tulee käyttää käsineitä.

Pukukopit ja huoltorakennukset ovat suljettuina.

Kaikkien kaupungin sisä- ja ulkoliikuntaryhmien ja -kurssien ollessa tauolla, espoolaisia ihmisiä kannustetaan liikkumaan itsenäisesti oman aikataulunsa mukaan. Siihen on tarjolla erilaisia liikuntavinkkejä ja ohjeistusta eri ikäisille.

Vinkkejä videoihin, tulostettaviin ohjeisiin ja yhteistyössä tarjottavaan live-lähetykseen löytyy sivulta espoo.fi/omatoimiliikunta.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan torstaina uusista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen hillitsemiseksi alueellaan.

Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut