Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JHL vaatii koronalisää kaikille, joilla on tartuntariski päivittäin töissä – "Henkensä kaupalla he ovat pitäneet palvelut käynnissä"

Ammattiliitto JHL vaatii koronalisää maksettavaksi kaikille, jotka eivät voi jäädä etätöihin, vaan joutuvat kohtaamaan koronariskin päivittäin työssään.

Tartuntariski ja kontaktien määrä on suuri useassa eri ammatissa ja usealla eri alalla, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL toteaa tiedotteessa.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kiittää työntekijöitä niin kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa kuin vanhuspalveluissakin sekä metro-, raitiotie- ja bussiliikenteessä sekä turvallisuustehtävissä.

– Henkensä kaupalla he ovat pitäneet palvelut käynnissä. Jokainen heistä on koronalisänsä ansainnut, Niemi-Laine toteaa.

Etätöitä tehdään nyt laajasti, mutta suuri joukko eri alojen ammattilaisia ei kuitenkaan voi jäädä etätöihin.

– He huolehtivat siitä, että yhteiset palvelumme pyörivät ja toimivat niin normaaliaikana kuin koronapandemiankin aikana. He ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittinen joukko, ilman heitä Suomi pysähtyisi, Niemi-Laine huomauttaa.

Koronapandemian aikana on suojavarusteiden saatavuus vaihdellut ja suojainten laadussa ollut puutteitta.

Pahimmillaan työnantajat eivät ole kyenneet toimittamaan riittäviä tai asianmukaisia suojaimia henkilöstölleen. JHL:n jäsenet ovat Niemi-Laineen mukaan kertoneet jopa kehotuksista käyttää omaa huivia hengityssuojaimena.

– Vetoan Marinin hallitukseen. Koronalisä kuuluu myös jokaiselle koronaeturintamassa työskentelevälle työntekijälle, Niemi-Laine painottaa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n jäsenmäärä on noin 200 000.