Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Alle kympillä" – Halpabussifirma lisää valikoimaansa reitin Helsingistä Jyväskylään

Halpabussifirma NanoBus.fi avaa 4. joulukuuta alkaen nopean yhteyden Helsingin, Lahden ja Jyväskylän välille. Reitti kulkee Kampin kaukoliikenneterminaalista Jyväskylän Matkakeskukseen. Matkalla bussi pysähtyy Helsingin Viikissä, Lahden Matkakeskuksella, Hartolassa ja Joutsassa. Reittiä liikennöidään kerran perjantaisin ja sunnuntaisin kaksi kertaa päivässä, matka-aika on 3 tuntia 30 minuuttia, kerrotaan tiedotteessa. Liput ovat myynnissä osoitteessa NanoBus.fi ja Matkahuollon varauspalvelussa.

– Pyrimme nyt tuomaan halvat liput kaikkialle Suomeen. Tämän avauksen myötä voi matkustaa Helsingistä Jyväskylään alle kympillä, Turkuun vitosella. Ensi vuonna toivottavasti kohteita on paljon lisää, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Henri Autio tiedotteessa.

Nanobus aloitti halpabussibisneksensä reitillä Helsinki-Turku elokuussa. Nanobusin tiedotteen mukaan yksi keino pitää lippuhinnat alhaalla on liikennöidä vain kannattavina päivinä.

– Moni liikennöitsijä ajaa alkuviikon tyhjillä linja-autoilla. Me emme kompensoi alkuviikon tappiota viikonlopun lipputuloilla, jatkaa Autio.

Tiedotteessa sanotaan, että yritys on kasvattanut markkinaosuuden Helsingin ja Turun välisessä kaukoliikenteessä kolmessa kuukaudessa lähes kahteenkymmeneen prosenttiin. Tällä hetkellä yhtiöllä on yhdensuuntaisia lähtöjä Helsingin ja Turun välillä parhaimmillaan 10 päivässä.

Yrityksen taustalla ovat opiskelevat kaksoisveljet Henri ja Eero Autio. Aiemmin heillä oli taksialan yritys, joka haki anniskelulupia taksiin.

Bussiyhtiö keksi ovelan myyntikikan – Maksa turvavälistä, osta tyhjä paikka

"Suomalaisille istuminen hiljaa on onneksi luontevaa" – Joukkoliikennevälineisiin ei ole jäljitetty vielä yhtään koronatartuntaa, kertovat HSL ja VR

Koskee yli 4000 työntekijää – VR suunnittelee lisää lomautuksia

"Rauhassa oman porukan kesken ilman kasvomaskeja" – yöjunapaikat hytteineen myyntiin vuodeksi eteenpäin

Joukkoliikenne hyrähtää käyntiin joulupäivänä noin kello 11 – näin pyhät pilkkovat HSL-liikennettä