Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulusesonki hyrähti käyntiin entistä aiemmin ja musta perjantai lisäsi kierroksia – Posti teki pakettiennätyksen

Posti käsitteli viime viikolla kaikkien aikojen ennätysmäärän paketteja eli yhteensä 1,5 miljoonaa kappaletta.

Aiempi viikkoennätys tehtiin viime vuoden jouluviikolla. Joulusesonki on alkanut Postilla vilkkaammin kuin aiempina vuosina ja ennätyksen uskotaan rikkoutuvan vielä uudelleen loppuvuonna.

– Black Fridayn suosio on kasvanut vuosittain merkittävästi ja laajentunut nyt viikon mittaiseksi alennusviikoksi. Suomalaisten verkosta ostamisen aktiivisuus on noussut selvästi myös koronan takia, sanoo Postin paketti- ja verkkokauppapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kässi tiedotteessa.

Viime viikon ennätysurakka sujui Kässin mukaan hyvin. Sesonkiin valmistauduttiin alkuvuodesta lähtien.

– Tänä vuonna meillä on yli 500 pakettiautomaattia enemmän kuin edellisenä vuonna. Perustimme joulun ajalle noin 200 noutopisteen kapasiteettia vastaavan väliaikaisen verkoston. Palkkasimme myös noin 2 500 jouluntekijää eri puolille Suomea kiireisimmän sesongin ajaksi.

Korona käynnisti pakettisesongin ennätyksellisen aikaisin. Posti on toimittanut paketteja kuutena päivänä viikossa jo lokakuusta lähtien, ja tästä jouluun asti seitsemänä päivänä viikossa.

Vertaisverkkokauppa on myös käynyt vilkkaana. Kuluttajien välisten pakettien määrässä oli viime viikolla jopa 50 prosentin kasvu verrattuna alkuvuoteen.

– Pakettien kotiinkuljetukset ovat koronan myötä lisääntyneet ja esimerkiksi Postin ovelle jättö -palvelu on osoittautunut suosituksi. Tämä on erityisen turvallinen tapa, kun asiakkaan ei tarvitse kohdata kuljettajaa, kertoo Kässi.

Kotimaan paketit ehtivät jouluksi perille, kun ne lähettää viimeistään 21. joulukuuta. Valmiiksi maksetun paketin voit jättää mihin tahansa pakettiautomaattiin tai postiin.

Verkkokaupan ja kivijalkaliikkeen päästöerot syntyvät lähinnä niin sanotun viimeisen kilometrin aikana, eli matkalla jakelukeskuksesta koteihin, Posti kertoo tiedotteessa.

Kesän aikana Posti vaihtoi pakettiautoihinsa uusiutuvan dieselin, jotta pystyisi vaikuttamaan juuri tähän vaiheeseen.

Uusiutuvan dieselin käyttö Postin omassa kalustossa vähentää vuodessa hiilidioksidipäästöjä noin 3,8 miljoonaa kiloa. Pakettijakelusta oma kalusto kattaa noin 40 prosenttia.