Espoossa uusi koronakuolema, viikon aikana liki 300 uutta tartuntaa

Espoossa todettiin perjantaina 44, lauantaina 28 ja sunnuntaina 37 uutta koronavirustartuntaa, ja laboratoriovarmennettujen koronatartuntojen määrä on nyt 2 964, kertoi Espoon perusturvajohtaja Juha Metso maanantaina.

Edellisestä maanantaista koronatapaukset ovat nousseet 295 tapauksella, ja sitä edeltäneen viikon aikana uusia tapauksia tuli 311.

Koronakuolemien määrä on noussut Espoossa yhdellä. Espoon sairaalassa ja Espoossa sijaitsevissa hoivakodeissa on nyt kaikkiaan 25 koronan aiheuttamaan tautiin menehtynyttä.

Pääosa, 22, kuolemantapauksista on keväältä. Luvut eivät sisällä Husin sairaaloissa koronavirustautiin kuolleita espoolaisia.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on noussut Espoossa 209:een 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa.

Metso kertoo, että koronajäljitystyötä tekevien määrää on saatu lisättyä ja jäljitys toimii ”kohtuullisen hyvin, vaikkei ihan reaaliajassa”.

Metso muistuttaa koronarajoitusten noudattamisen tärkeydestä. Hänen mukaansa lähiviikot ratkaisevat kääntyykö epidemia parempaan vai huonompaan suuntaan esimerkiksi jouluksi.

Pääkaupunkiseudun pahenevaa koronatilannetta pyritään suitsimaan rajoituksilla ja suosituksilla, jotka tulivat voimaan maanantaina. Esimerkiksi kaikki kaupunkien sisäliikuntatilat, kulttuuritalot, museot ja nuorisotilat suljettiin kolmeksi viikoksi, ja sosiaalisten kontaktien määrää suositellaan pienennettävän minimiin.

– Onpa hyvä, että rajoitukset astuivat voimaan. Niille on tarve ja on tärkeää, että rajoituksia noudatetaan, ettei tilanne lähde käsistä.

Metso kertoo, että esimerkiksi Espoon sairaalan henkilöstötilanne on vaikea muun muassa karanteenien vuoksi.

Espoon kaupunki tiedotti perjantaina Espoon sairaalan koronaryppäistä, kun kahdella osastolla oli todettu yhteensä yksitoista tartuntaa. Koronaa oli todettu niin potilailla kuin henkilökunnallakin.

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut