Espoo sai ensimmäiset ratikkakiskonsa – kiskoja valmiina nyt yli 8 kilometriä

Liikenne: Ensimmäiset kokonaan valmiit osuudet valmistuivat. Myös Impilahdensilta on valmis.

Kuvassa raidejokeri-pikaraitiolinjan kiskoja Leppävaarankadulla. Raide-Jokeri

Sirkku Aalto

Pikaraitiolinja raidejokeri valmistuu pala palalta. Keilaniemen ja Itäkeskuksen välille tulevaa pikaraitiotietä puuhaava Raidejokeri-hanke luovutti ensimmäisen kokonaan valmiin osuuden linjasta Espoon kaupungille viime viikolla.

Espoon kaupungille luovutettu Leppävaarankadun osuus on noin 130 metriä pitkä. Osuus sisältää radan, kadun, liikennevalot ja valaistuksen. Raidejokerin mukaan kyseessä ovat ensimmäiset Espoon kaupungin vastaanottamat raitiotiekiskot.

Leppävaarankadun kokonaan valmiin osuuden lisäksi Espoon kaupunki otti viime viikolla vastaan myös Maarintien ja Maarinrannantien katuosuudet Otaniemestä sekä muun muassa Turunväylän ylittävän Impilahdensillan.

Raidejokeri-allianssin projektipäällikkö Ari Bergström kertoo, että pikaraitiotiestä luovutetaan jatkossakin pieniä osuuksia kerrallaan sitä mukaa kuin niitä valmistuu.

Pikaraitiotien radalla tulee olemaan mittaa noin 25 kilometriä, josta noin 16 kilometriä sijoittuu Helsinkiin ja 9 kilometriä Espooseen.

– Kiskoja on tehty kaiken kaikkiaan 8,3 kilometriä. Sekin työ on hyvässä vauhdissa, Bergström sanoo.

Pikaraitiolinja korvaa aikanaan runkobussilinjan 550. Liikennöinnin on yhä tarkoitus alkaa kesällä 2024.

– Sen mukaan töitä tässä tehdään, Bergström sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut