Leppävaaralaisten puolustama Ruusupuisto on vuoden Valopilkku

Ruusupuiston eriväriset ruusut ilahduttavat kukinnallaan asukkaita pitkin kesää. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Leppävaaran tämänvuotinen Valopilkku on Leppävaaranraitin Ruusupuisto ja sen viheraluehoitajat Kristiina Leppänen ja Sara Unhola.

Valopilkun valitsee Leppävaara-seura ja valinta tehtiin jo 20 kerran.

Leppävaara-seura perustelee valintaa sillä, että Ruusupuisto on asukkaille tärkeä keidas raitin varrella. Alkukeväällä siellä kukkivat tulppaanit ja keskikesästä rehevät ruusut aina pakkasiin asti.

Puiston hoidosta vastaa Leppävaaran viherkunnossapito. Leppävaara-seura on liittynyt hoitotiimiin ”Meidän puisto” -sopimuksella.

Ruusupuisto ei ole virallinen karttanimi, vaan asukkaiden itse nimeämä osa laajemmasta Muukalaispuistosta.

Leppävaaralaiset ovat tänä vuonna murehtineet Ruusupuiston kohtaloa, koska raitin kehittämissuunnitelmissa terassoitu puistoalue esitettiin jyrättäväksi tasaiseksi nurmialueeksi. Nyt Leppävaara-seurassa iloitaan siitä, että asukkaiden ääntä on kuultu ja tarkennettujen suunnitelmien mukaan puisto säilyy.

Valopilkun valinnalla seura haluaa kiinnittää huomiota kaupunginosan viihtyisyyteen ja palkita henkilöitä, yhteisöjä tai ilmiöitä, jotka ovat edesauttaneet myönteistä kaupunkielämää Leppävaarassa. Valinta julkistetaan aina vuoden pimeimpään aikaan.

Viime vuonna Valopilkuksi valittiin kauppias Ilkka Kärkkäinen ja K-Supermarket Leppävaara henkilökuntineen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut