Espoon sairaala kieltää vierailut potilaiden luo – taustalla vaikeutunut koronatilanne

Espoon sairaala kieltää vierailut potilaiden luo vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi. Arkisto / Sirkku Aalto

Espoon sairaala kieltää vierailut hoidettavana olevien potilaiden luokse. Vierailukielto ei kuitenkaan koske saattohoidossa olevien potilaiden lähiomaisia, sairaala tiedottaa.

Toisin kuin kaupunki aamulla tiedotti, vierailukielto koskee kuitenkin myös Villa Glimsissä hoidettavana olevien potilaiden omaisia.

Vierailukielto astuu voimaan tänään keskiviikkona 2. joulukuuta ja jatkuu 20. joulukuuta saakka.

Taustalla on vaikeutunut koronatilanne. Espoon sairaalassa todettiin viime viikolla tartuntarypäs kahdella eri osastolla. Tartuntoja oli tuolloin 11 henkilöllä, joukossa sekä potilaita että henkilökuntaa.

Sairaalassa on myös jouduttu asettamaan henkilökuntaa karanteeniin altistusten vuoksi. Espoon perusturvajohtaja Juha Metso totesi Länsiväylälle maanantaina, että sairaalan henkilöstötilanne on vaikea muun muassa karanteenien vuoksi.

Espoon sairaalasta muistutetaan, että vierailun aikana on käytettävä maskia ja noudatettava hyvää käsihygieniaa. Vierailulle ei voi tulla, jos lähiomaisella on lieviäkään infektiotaudin oireita, kuten nuhaa, yskää, päänsärkyä tai kuumetta.

Vierailulle ei myöskään voi tulla, jos omainen on eristyksissä koronavirustartunnan vuoksi tai karanteenissa altistumisen tai ulkomaanmatkan vuoksi. Vierailusta on lisäksi sovittava aina etukäteen.

Vierailukieltoon voidaan painavista syistä ja harkinnan mukaan tehdä poikkeuksia.

Muokattu 2.12.2020 vierailukieltoa Villa Glimsin osalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut