Maria Ohisaloa sosiaalisessa mediassa uhannut sai tuomion

Sisäministeri Maria Ohisaloa (vihr.) sosiaalisessa mediassa uhannut mies on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio sisältää rangaistuksen paitsi Ohisalon uhkaamisesta, myös erään Helsingin poliisissa työskentelevän konstaapelin kunnianloukkauksesta sekä poliisin tunnuksen laittomasta käytöstä.

Vuonna 1990 syntynyt mies teki kaikki rikokset sosiaalisessa mediassa.

Ohisalon tapauksessa mies oli julkaissut Instagram-palvelussa kuvan, jossa Ohisalon kasvojen päälle oli piirretty tähtäin ja tekstissä puhuttiin "metsästämisestä". Mies oli myös kommentoinut Ohisalon Instagram-päivitystä tekstillä, jossa puhuttiin pommin lähettämisestä sisäministeriöön. Tekoaika oli lokakuun alussa tänä vuonna.

Oikeus totesi, että ministerin on asemansa perusteella kestettävä tavallista kovempaa kritiikkiä, mutta tässä tapauksessa hänellä oli perusteltu syy pelätä turvallisuutensa puolesta.

Tuomittu tunnusti julkaisseensa oikeudessa käsitellyt tekstit, mutta ei pitänyt Ohisaloon kohdistuneita viestejä uhkauksena.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut