Yli 80-vuotiaat seurakuntalaiset voivat kohta saada jouluisen puhelun Espoossa

Espoon seurakuntien joulupuheluiden tarkoituksena on kysellä yli 80-vuotiaiden seurakuntalaisten kuulumisia ja toivottaa hyvää joulua. Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Espoon seurakunnista aiotaan soittaa joulukuussa kaikille yli 80-vuotiaille seurakuntalaisille, joiden puhelinnumero on saatavilla.

Puhelun tarkoituksena on kysellä kuulumisia ja toivottaa hyvää joulua. Tavoitteena on, että soitot toteutuvat 7.–23. joulukuuta, tiedottavat Espoon seurakunnat.

Joulupuheluita soittavat seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset, jotka koulutetaan tehtäväänsä.

– Vanhusten yksinäisyys on iso ongelma, vaikka se ei koskekaan kaikkia. Korona-aikana ikäihmisten kontaktit ovat kuitenkin vähentyneet entisestään. Yksi soitto ei tee joulua, mutta soittamisella haluamme omalta osaltamme edes hieman lievittää yksinäisyyttä, Joulusoitto-projektin projektikoordinaattori Iida Rotko sanoo Espoon seurakuntien tiedotteessa.

Jos puheluissa nousee esiin avuntarvetta, seurakunnat yrittävät vastata siihen joko itse tai ohjaamalla henkilön eteenpäin tarvittavien palveluiden piiriin.

Tiedotteen mukaan yli 80-vuotiaita seurakuntien jäseniä on Espoossa yhteensä noin 8 000. Heille lähtee kuluvan viikon aikana postikortti, jossa kerrotaan joulusoitoista ja tarjotaan mahdollisuus ilmoittaa oma puhelinnumeronsa, jos se ei ole muuten saatavilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut