Tapiolan uimahallista ei edelleenkään päätöstä, Espoo käy neuvotteluja museoviraston kanssa: "Kun keksitään, mitä pitää tehdä, on katsottava, onko siihen rahaa"

Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo sanoo, että Tapiolan uimahallin tulevaisuudesta ei ole tehty mitään sitovia päätöksiä suuntaan tai toiseen. Hän ei lähde arvioimaan, koska uimahallille tehdään jotain konkreettista.

Kaupunki sa i tämän vuoden syyskuussa Tapiolan uimahallia koskevat viimeisetkin selvitykset ja raportit.

Isotalon mukaan museoviranomaisten kanssa on syksyn ajan käyty neuvotteluja siitä, miten asiassa mennään eteenpäin.

– Luulen, että saamme tämän vuoden puolella yhteisen näkemyksen ratkaisumallista, sen päälinjoista. Meidän on tiedettävä museoviraston kanta siihen mihin osiin saamme koskea ja kuinka paljon, Isotalo selvittää.

Hän sanoo, että keskustelut viranomaisten kanssa ovat edenneet hyvin.

– Meillä on oltava jotkut linjat, jotka voimme esittää espoolaisille. Kun meillä on näkemys , miten etenemme, järjestämme todennäköisesti verkossa tilaisuuden, jossa näkemykseemme voi ottaa kantaa, Isotalo lupailee.

Hän muistuttaa, että uimahalli on vaativa kohde tehdään sille mitä tahansa.

– Kun keksitään mitä uimahallille pitää tehdä, on katsottava, onko siihen rahaa. Jos rahaa on, on löydettävä tekijä. Suunnittelukin vie aikaa, Isotalo luettelee.

Teknisen toimen johtaja tunnustaa, että uimahalli on riittävän pitkään ollut käyttämättä.

– Koetamme kiirehtiä asian kanssa. Ennen kuin konkreettiset rakennustoimet voidaan aloittaa on edellytyksenä, että päätökset ovat lainvoimaisia, Isotalo korostaa.

Hän muistelee, että budjetissa hankkeelle on varattu 33 miljoonaa euroa. Se on hänen mukaansa niukka uuden uimahallin kustannus.

Kaupungin päätöksenteossa uimahallin tulevaisuus menee kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston käsittelyyn. Se päättää asiasta budjetin puitteissa.

– Lopulta päätösvalta on valtuustolla.

Tapiolan uimahalli on ollut suljettuna kesäkuun ensimmäisestä päivästä 2016 lähtien. Tilanne on tuskastuttanut asukkaita. Syyskuussa 300 ihmistä kerääntyi mielenosoitukseen vaatimaan päätöksiä uimahallista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut