Espoossa rikkoutui 3 000 varmistetun koronatapauksen raja, myös koronakuolemien määrä kasvoi

Espoossa oli keskiviikkoon mennessä todettu kaiken kaikkiaan 3 036 laboratoriovarmistettua koronatapausta. Timo Pasanen

Varmistettujen koronatapausten määrä on noussut uudelle tuhatluvulle Espoossa.

Keskiviikkoon mennessä Espoossa oli todettu kaiken kaikkiaan 3 036 laboratoriovarmistettua koronatapausta, kun vielä maanantaina luku oli 2 964. Tapausluvut ovat kumulatiivisia, eli määrässä näkyvät myös jo taudista parantuneet.

Luvut käyvät ilmi Espoon kaupungin viikoittaisesta koronatilannekatsauksesta.

Varmistettujen koronatapausten määrä kasvoi Espoossa 281:llä viime viikon keskiviikosta. Menneeltä viikolta tapauksia kertyi siten hieman vähemmän kuin sitä edeltäneeltä viikolta, jolloin tapausten määrä kasvoi viikossa 336:lla. Sitä edeltävällä viikolla tapausten määrä kasvoi puolestaan 214:llä.

Koronakuolemien määrä oli keskiviikkoon mennessä kasvanut Espoossa kahdella maanantaista. Espoon sairaalassa ja Espoossa sijaitsevissa hoivakodeissa oli keskiviikon lukujen mukaan kaikkiaan 27 koronan aiheuttamaan tautiin kuollutta, kun vielä maanantaina luku oli 25.

Kuolemista 22 on peräisin viime keväältä ja viisi viimeisen kolmen viikon ajalta. Luvut eivät sisällä Husin sairaaloissa koronavirustautiin kuolleita espoolaisia.

Keskiviikon koronatilannekatsauksen mukaan viimeisen kahden viikon aikana Espoossa todetuista koronatartunnoista tartunnan lähde on jäänyt tuntemattomaksi 53 prosentissa tapauksista. 24 prosentissa tapauksista tartunnan lähde oli perheenjäsen tai samassa taloudessa asuva.

Työpaikka oli tartunnan lähde neljässä prosentissa tapauksista. Seitsemässä prosentissa tapauksista tartunta oli peräisin muusta lähipiiristä kuin samassa taloudessa asuvalta.

Oppilaitos tai päiväkoti oli tartunnan lähde neljässä prosentissa tapauksista.

Harrastusten osuus tartuntojen lähteistä oli yksi prosentti, yksityistilaisuuksien kolme prosenttia ja matkojen osuus yksi prosentti. Muiden kontaktien osuus tartuntojen lähteistä oli neljä prosenttia.

Alle 18-vuotiaiden osuus Espoon uusista koronatapauksista oli viimeisen neljän viikon aikana 21,8 prosenttia ja 18–34-vuotiaiden osuus 32,9 prosenttia. Tartunnan saaneista 35–54-vuotiaita oli 31,9 prosenttia ja 55 vuotta täyttäneitä 12,4 prosenttia.

Juttua on korjattu 4.12. kello 10.24: Espoon kaupungin keskiviikon 2.12. koronatilannekatsauksen aiemmissa luvuissa oli virheitä. Luvut päivittyivät torstaina 3.12.

Viimeisen kahden viikon aikana Espoossa todetuista koronatartunnoista tartunnan lähde on jäänyt tuntemattomaksi 53 prosentissa tapauksista, ei 31 prosentissa tapauksista. Tartunnan lähde oli perheenjäsen tai samassa taloudessa asuva 24 prosentissa tapauksista, ei 26 prosentissa. Työpaikka oli tartunnan lähde neljässä, ei yhdeksässä prosentissa tapauksista. Tartunta oli seitsemässä prosentissa peräisin muusta lähipiiristä kuin samassa taloudessa asuvalta, ei kahdeksassa. Oppilaitos tai päiväkoti oli tartunnan lähde neljässä, ei kuudessa prosentissa tapauksista. Julkinen tila tai tilaisuus ei ollut eriteltynä enää päivitetyssä listassa tartuntojen lähteissä, kun vielä aiemmissa tiedoissa se oli tartunnan lähde kuudessa prosentissa tapauksista. Harrastusten osuus tartuntojen lähteistä oli yksi eikä viisi prosenttia, yksityistilaisuuksien kolme eikä neljä prosenttia ja matkojen osuus yksi eikä kaksi prosenttia. Muiden kontaktien osuus tartuntojen lähteistä oli neljä eikä kolme prosenttia, kuten aiemmin kerrottiin.

Alle 18-vuotiaiden osuus Espoon uusista koronatapauksista oli päivitettyjen tietojen mukaan viimeisen neljän viikon aikana 22 eikä 21,8 prosenttia ja 18–34-vuotiaiden osuus 33 eikä 32,9 prosenttia. Tartunnan saaneista 35–54-vuotiaita oli 32 eikä 31,9 prosenttia ja 55 vuotta täyttäneitä 13 eikä 12,4 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut