Suomen parhaat ammattikeittiöiden ja ravintoloiden osaajat ovat jälleen haussa. Loppukilpailun ehdokkaat on juuri julkistettu.
Sarjoja on viisitoista ja esiraati on valinnut jokaiseen sarjaan kolme finalistia.
Erikoista on esimerkiksi, että ravintolan asiakaspalvelija-sarjassa kilpailevat keskenään Mervi Korhonen Helsingin Savoysta, Krista Liljeqvist Lahden Hesburgerista ja Nikolaos Gkotzampasis Helsingin kortteliravintola Casa Maresta.
Voittajat palkitaan PRO-gaalassa Finlandia-talossa 21. huhtikuuta.
Perinteisesti PRO-gaala on järjestetty tammikuun lopulla, mutta sitä siirrettiin koronaepidemian takia.
– Uskomme, että kevät tuo tullessaan valoa koronatilanteeseen. Teimme päätöksen siirtää juhlaa raskain mielin, mutta kuten koko ala, myös me seuraamme tarkasti viranomaisten suosituksia, sanoo Mediatalo Keskisuomalaisen Aikakauslehtiryhmän liiketoimintajohtaja Nina Harlin tiedotteessa.
Finalistit keräävät ääniä ja suosituksia propalkinnot.fi-sivustolla 4. joulukuuta alkaen.
Tuomarit kokoontuvat päättämään voittajista huhtikuussa, aivan gaalaillan alla, joten jännitys säilyy loppuun saakka.
PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2003 lähtien.
Ravintolan parhaasta keittiöpäällikön/ -mestarin tunnustuspalkinnosta kisaavat espoolaisen Tastoryn Aleksi Katajisto, helsinkiläisen Happy Farmerin Jussi Kuuluvainen ja helsinkiläisen Olon Tuomas Vierelä.
Hovimestarin/ sommelierin sarjassa kilpailevat helsinkiläisen Vin Vinin Oscar Borges, helsinkiläisen Sandro Korttelin Essi Sarkkama ja kirkkonummelaisen Bistro O Matin Joakim Sved.
PRO-palkinnoille ehdolla olevat sarjoittain.
Ammattikeittiön työntekijä:
Leena Eskola, Lempäälän kunta ruokapalvelu, Lempäälä
Reijo Rantala, ISS Palvelut, Nordea Vallila, Helsinki
Jonna Siikaoja, Sodexo, Neste Porvoo Jalostamon alue, Porvoo
Ammattikeittiön kokki:
Arung Pesonen, Keski-Pohjanmaan keskussairaala
Kirsi Soramäki, Palvelukeskus Helsinki, Kivelän ravintokeskus, Helsinki
Jarmo Sultsi, Varuskuntaravintola Sahara, Leijona Catering Oy, Helsinki
Ammattikeittiön päällikkö:
Emmi Huuskonen, Antell Martintalo, Vantaa
Mikko Kemppainen, Espoo Catering, Espoo
Johanna Kurki, Linus, Unica, Turku
Ravintolapäällikkö:
Hannu Kovala, Radisson Blu Hotel, Oulu
Marjo Mäkelä, Food & Events Ruokaravintolat Martina, Pori
Tony Sivula, Kyrö Distillery Home, Isokyrö
Ammattikeittiön tuotekehittäjä:
Janne Häkkänen, Palmia, Helsinki
Nina Lyytinen, Juvenes, Tampere
Juha Rissanen, Suklaatäplä, Helsinki
Ravintolan asiakaspalvelija:
Nikolaos Nikos Gkotzampasis, Ravintola Casa Mare, Helsinki
Mervi Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
Krista Liljeqvist, Hesburger, Lahti
Ravintolan kokki:
Clarence Lozana, Ravintola Nokka, Helsinki
Pinja Paakkonen, Alchemist, Kööpenhamina
Sanna Rahkonen, Lapland Hotel Bulevardi / Kulta Kitchen & Bar, Helsinki
Ravintolan keittiöpäällikkö/ -mestari:
Aleksi Katajisto, Ravintola Tastory, Compass Group, Espoo
Jussi Kuuluvainen, Ravintola Happy Farmer, Helsinki
Tuomas Vierelä, Ravintola Olo, Helsinki
Hovimestari/ Sommelier:
Oscar Borges, Vin Vin, Helsinki
Essi Sarkkama, Sandro Kortteli, Noho Partners, Helsinki
Joakim Sved, Bistro O Mat, Kirkkonummi
Baarimestari:
Hannele Hukkanen, Radisson Blu Royal, Helsinki
Sampsa Muhonen, Tunturi hotelli, Saariselkä
Ortjo Nieminen, Joensuun Dogg, Joensuu
Kahvilan työntekijä:
Laufey Arnarsdottir, La Torrefazione, Helsinki
Alvar Lind, Paulig Kulma, Helsinki
Teija Siekkinen, Shell Helmisimpukka Putaanportti, Pihtiputaa
Opettaja:
Eila Hyttinen, Savon ammattiopisto, Kuopio
Päivi Kaksonen, Liiketalousopisto Perho, Helsinki
Tero Laukkanen, Stadin ammattiopisto, Helsinki
Vastuullisuus:
Ilkka Isotalo, Ravintola C, Tampere
Ravintola Foodhub Sodexo, Mira Perander
Sushibar + Wine, We Are Group, Mirva Mölsä
Yrittäjä:
Ravintola C, Christina Suominen, Ilkka Isotalo, Tampere
We are Group, Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen, Helsinki
Foody Allen, Nina ja Aki Wahlman, Turku
Innovaatio:
Cocktailbox, Jussi Viljala, Joensuu
Lounastaja, Kristofer Korhonen, Joensuu
Ravintola Ora, Sasu Laukkonen, Helsinki.